Boomband

Heeft u jonge bomen in de tuin en wilt u deze ondersteuning bieden tijdens het groeiproces? Dan is het verstandig de boom tegen een paal vast te zetten met een boomband. Kleinere bomen kunnen gemakkelijk scheefwaaien en de dunne wortels breken snel af. Hierdoor kan de boom moeite hebben met groeien of zelfs sterven. Dit kunt u voorkomen met een boomband of boomband spijkers die u voordelig in onze webwinkel vindt! Lees meer

van 2

Foto-tabel  Lijst 

van 2

Foto-tabel  Lijst 

Boomband autogordel

Voor extra stevigheid kunt u kiezen voor een boomband autogordel. Deze wordt steeds vaker gekozen boven de traditionele rubberen boomband. Rubber kan uitharden waardoor het de stevigheid verliest. Een boomband autogordel heeft hier geen last van en daardoor een lange levensduur! De autogordelband kunt u gewoon vastzetten met een knoop die makkelijk te leggen is. Daarnaast kunt u de boomband autogordel vastmaken met speciale boombandspijkers die u tevens in ons assortiment vindt. Voor het beschermen van uw tuin, gazon, stal of schuur kan een gaasdoek een uitkomst bieden. Deze zijn van topkwaliteit en scherp geprijsd!

 

Boomband bevestigen

Om uw jonge bomen steviger te laten staan, kunt u een boomband bevestigen. U plaatst de paal die altijd aan de windzijde van de boom, zodat de boom van de paal wegwaait. Bind de boom op 1,25 à 1,50 meter boven de grond aan de paalvast, zodat de kroon van de boom vrij kan bewegen. Voor het vastzetten kunt u bijvoorbeeld de boomband autogordel gebruiken. Wanneer u gebruik maakt van spijkers bij een boomband bevestigen, raden wij aan de band in een 8-vorm om de stam en paal heen te verbinden. Voor het voorkomen dat uw tuin volgroeit met onkruid kunt u voor een worteldoek kiezen. Verkrijgbaar in verschillende formaten!

 

Boomband kopen

Wij hebben een ruim assortiment aan producten voor het verstevigen van uw bomen. Wilt u graag een boomband kopen? Dit kunt u eenvoudig online in onze webwinkel doen of kom langs in onze winkel in Groningen! Onze medewerkers staan daar voor u klaar om u te adviseren. Naast een boomband kopen kunt u ook boomband palen in onze webwinkel vinden. De palen hebben een standaardhoogte van ongeveer 250 cm en is gemakkelijk en stevig te plaatsen in de grond. Een boomband kopen doet u bij dé agrarische groothandel BTN de Haas!