Geleiders

Bij een weide afrastering of weide omheining zijn goede geleiders enorm belangrijk! De geleiders zorgen ervoor dat het stroom in de afrastering goed getransporteerd wordt. Hierdoor wordt de kans dat dieren uitbreken minimaal. U vindt bij BTN de Haas schrikdraadschriklintschrikkoordstaaldraad en schapennet. In alle geleiders worden RVS draden gebruikt. RVS is een materiaal dat roesten tegen gaat, maar wel een elektrisch geleidingsvermogen heeft. In sommige geleiders wordt er naast RVS ook koperen metaaldraden gebruikt. Koper is een metaal dat het stroom erg goed geleidt. Hoe meer koperen draden, hoe beter het stroom wordt geleid op langere stukken omheining.

  • Bij een permanente omheining of langer dan 500 meter raden wij aan om geleiders met koper metaaldraad te gebruiken.
  • Bij een tijdelijke/verplaatsbare afrastering of korter dan 500 meter kunt u geleiders met alleen RVS draden gebruiken. Betere stroomgeleiding bereikt u wel met geleiders met koper draden.

Ook de weerstand, de ohmΩ, is belangrijk bij het kiezen van de juiste geleiders. Hoe lager de weerstand van het draad, lint of koord hoe beter de stroom wordt geleid. Meer informatie over de geleiders? Bekijk dan onze informatiepagina 'Schrikdraad weiland advies'. 

Producten 1-36 van 85

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina