Schrikdraad

Een schrikdraad wordt vooral gebruikt bij het houden van vee, zoals koeien en schapen. Voor koeien wordt veelal afrasterdraad gebruikt en voor een schapen afrastering een schrikdraadnet of schapennet. Het voordeel van een dergelijke omheining draad is niet alleen de extra bescherming, maar ook de mobiliteit. Afrastering draad kan elk jaar binnengehaald worden als de koeien op stal gaan.

Het maken van een afrastering voor uw vee begint bij het schrikdraadapparaat. Dit levert de stroom en de elektriciteit wordt vervolgens door de schrikdraad of afrasterdraad gestuurd. Bij BTN de Haas verkopen we schrikdraad van verschillende materialen, zoals verzinkt staaldraad en RVS met of zonder koperdraden.

Naast een variatie aan draden, met o.a. Gallagher schrikdraad, bieden we u specifieke toebehoren, zoals verbinders, poortgrepen, isolatoren, schrikdraad tester en haspels. Gaat u zelf een afrastering plaatsen? Bekijk dan ons handige stappenplan!

Producten 1-36 van 37

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Schrikdraad paarden

Bij BTN de Haas raden wij u aan om schriklint en schrikkoord te gebruiken voor paarden. Deze omheining is beter zichtbaar en daardoor veiliger voor het dier. Wat schrikdraden betreft geldt: hoe lager de weerstand, hoe hoger de schok en hoe langer u de afrastering kunt maken. Bij aanraking van een schrikdraad voor paarden gaat de stroom via het dier naar de grond. Om de stroom weer terug te brengen naar het schrikdraadapparaat heeft u een aardpen nodig. Voor kleinere dieren als schapen, kippen en konijnen op een kleiner perceel bieden wij u afrasteringsnetten. 

Schrikdraad weide

Met een draadspanner spant u schrikdraad op de weide eenvoudig aan. De draadspanner monteert u aan weidepalen die we u bieden in verschillende materialen. We hebben bijvoorbeeld bruin geïmpregneerde palen van larikshout die u online als complete partij bestelt. In onze winkel verkopen we groen geïmpregneerde houten palen op voorraad, deze zijn per stuk verkrijgbaar. Als u de schrikdraad op uw weide combineert met een net is een universele tang erg handig bij het monteren. Bij BTN de Haas leveren we deze tang die u ook kunt gebruiken als hamer. Hiermee slaat u krammen in een houten paal of u kunt ze er weer uithalen, maar de tang kan tevens draad doorknippen.

Schrikdraad kopen

Heeft u een perceel langs de openbare weg en wilt u hiervoor schrikdraad kopen? Volgens de wet bent u verplicht om elke 50 meter een waarschuwingsbord op te hangen. Bij BTN de Haas bieden we u veel afrasteringsartikelen van Gallagher, een topmerk dat staat voor de beste kwaliteit en robuuste producten. De producten van Gallagher worden uitgebreid getest op hun weerbaarheid en zijn speciaal geschikt voor gebruik in de landbouw. Kies er voor uw schrikdraad te kopen bij BTN de Haas, wij bieden u een topmerk als Gallagher maar ook producten van andere merken voor aantrekkelijke prijzen.