Aarding schrikdraadapparaat

Om een elektrische afrastering goed te laten werken, is de aarding van het schrikdraadapparaat zeer belangrijk. Wanneer de weideklok geen goede aarding heeft, zal het apparaat niet werken. Voor een goede aarding schrikdraadapparaat heeft BTN de Haas aardingsmateriaal van uitstekende kwaliteit in het assortiment. U vindt bij ons onder andere aardpennen en grondkabels van het sterke merk Gallagher. De keuze voor een aardpen is afhankelijk van de stroomklok en de situatie, enkele richtlijnen zijn:

  • Batterij apparaat: lengte aardpen minimaal 0.5 meter
  • Accu apparaat: lengte aardpen minimaal 1 meter
  • Lichtnetapparaat: lengte aardpen minimaal 2 meter

Wilt u meer informatie over een goede aarding voor bij uw elektrische afrastering? Bekijk dan ook onze kennispagina ‘Aarding bij afrastering’. Hier vindt u alles wat u moet weten over het juist monteren van de aarding.

19 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Aardpen kopen

Bent u op zoek naar een goede aardpen voor de aarding van de afrastering? Bij BTN de Haas vindt u aardpennen met verschillende lengtes: 0,5 meter, 1 meter en 2 meter. De lengte van de aardpen is afhankelijk van het grondsoort. Op een droge zandgrond heeft u een langere aardpen nodig voor een goede aarding in vergelijking met kleigrond. Wilt u meer informatie over het aarding en bijvoorbeeld het monteren van de aarding? Bekijk dan onze informatie pagina ‘Aarding bij afrastering’.

Grondkabel kopen

Voor een goede verbinding tussen het schrikdraadapparaat en de geleiders van de afrastering kan een grondkabel gebruikt worden. Bij BTN de Haas vindt u grondkabels van verschillende lengtes: 10 meter, 25 meter, 50 meter, 100 meter en zelfs 400 meter. Grondkabels in ons assortiment zijn van Pulsara en het sterke merk Gallagher. Voor een langere overbrugging naar het schrikdraadapparaat heeft u een langere en dikkere grondkabel nodig. Alleen zo krijgt u de beste geleiding van stroom naar de omheining.