Airpress compressor

Voor het oppompen van banden, verwisselen van wielen of het gebruiken van een spijkerpistool is een Airpress compressor zeer handig. Een compressor is een soort grote fietspomp; lucht wordt aangezogen, gecomprimeerd en op hoge druk aangevoerd. Een Airpress compressor is de perfecte machine wanneer u geen constante luchttoevoer nodig heeft. Bijvoorbeeld voor het openen van stalhekken of voerkleppen. U kunt de compressor eenvoudig voor meerdere toepassingen gebruiken, want deze is gemakkelijk te verplaatsen. Lees meer

van 26

Foto-tabel  Lijst 

van 26

Foto-tabel  Lijst 

Airpress compressor types

Bij BTN de Haas vindt u diverse Airpress compressor types. Deze onderscheiden zich van elkaar door verschillen in aanzuigcapaciteit van 215 tot wel 900 liter per minuut. Daarmee zijn de modellen uitstekend geschikt voor gebruik in de stal, garage of voor kleine industriële bedrijven. De compressoren hebben een werkdruk van 6 tot maximaal 14 bar. De Airpress compressor types die we verkopen bij BTN de Haas kunt u eenvoudig aansluiten op uw stroomnetwerk.

 

Airpress schroefcompressor

Speciaal voor de aandrijving van stalhekken, voerkleppen en professionele luchtgereedschappen waarbij u een constante luchttoevoer nodig hebt, gebruikt u een Airpress schroefcompressor. De compressor is voorzien van twee schroeven die roteren, waardoor aangevoerde lucht wordt gecomprimeerd. Een zuigcompressor voert lucht aan op een pulserende manier. Een Airpress schroefcompressor daarentegen voorziet u van een geleidelijke luchttoevoer. Daarbij is het geluidsniveau van een schroefcompressor veel lager dan dat van een zuigcompressor.

 

Airpress compressor onderhoud

Raadpleeg altijd de handleiding van de fabrikant voordat u begint aan het Airpress compressor onderhoud. Schakel eerst de stroom uit en wacht tot de compressor voldoende is afgekoeld. Open het aftapkraantje aan de onderkant van het reservoir om condenswater weg te laten lopen. Wilt u het kraantje vervangen? U vindt dit onderdeel en andere handige compressor koppelingen eenvoudig bij BTN de Haas.

 

Als uw compressor op olie werkt, zorg er dan voor dat er voldoende olie in de motor zit. Controleer vervolgens de luchtfilters en blaas deze stofvrij. Vervang de filters als deze erg vuil zijn. Heeft u compressor een aandrijfriem? Controleer de riem op scheuren en slijtage. Als de riem versleten is, kunt u deze vervangen voor een nieuwe. Door goed Airpress compressor onderhoud blijft uw compressor optimaal functioneren en verlengt u de levensduur.

 

Airpress compressor kopen

Wilt u graag een Airpress compressor kopen? Dan kan eenvoudig online bij BTN de Haas, of kom eens langs bij onze winkel in Groningen! Onze professionals staan voor u klaar met deskundig advies op het gebied van compressoren. Ook handige compressor accessoires vindt u bij BTN de Haas. Denk daarbij bijvoorbeeld aan luchtslangen, blaaspistolen en manometers. Onze kwaliteitsproducten zijn zowel geschikt voor thuis als professioneel gebruik!