Anti worteldoek leggen

Bestrijd het onkruid in uw tuin op een milieuvriendelijke manier door een anti worteldoek te leggen. Dit doek zorgt ervoor dat u geen chemische onkruidbestrijders nodig heeft die op een schadelijke wijze voor het milieu te werk gaan. Het is vervaardigd uit polypropyleen en bestaat uit een geweven structuur wat ervoor zorgt dat er wel water doorgelaten wordt, maar geen licht. Vanwege het gebrek aan licht onder het doek zal er minder onkruid gaan groeien. Naast onkruidbestrijding heeft het worteldoek meerdere functies zoals:

  • Het dienen als scheidingsmat onder grindpaden;
  • Het dienen als onderlaag voor teeltvloeren en kassen;
  • Het dienen als tent- of grondzeil;
  • Het dienen als talud- en oeverbescherming. 

Lees meer

Van hoog naar laag sorteren

4 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

4 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Anti worteldoek dubbel leggen

Voor een optimaal resultaat kunt u het anti worteldoek dubbel leggen. Op deze manier wordt het doek sterker en zult u meer resultaat zien. De worteldoeken zijn verkrijgbaar in de afmetingen vanaf 50cm x 100m tot en met 525cm x 100m. Door het gebruikte polypropyleen is het doek UV-gestabiliseerd, waterdoorlatend en krimpvrij. De waterdoorlatendheid van het doek is 18 liter m2 per seconde, deze waterdoorlatendheid wordt bepaald door de gestelde EN ISO 11058 norm. Verder krijgt u een UV-garantie van 5 jaar, dit betekend dat de fabrikant een kleurechtheid garandeert van maar liefst 5 jaar. 

 

Anti worteldoek over gras leggen

Voor het tegengaan van onkruid in uw gazon kunt u het beste een anti worteldoek over het gras leggen. Het leggen van een anti worteldoek is zeer simpel en u kunt dit gemakkelijk zelf doen wanneer u het juiste materiaal gebruikt en de juiste voorbereiding treft. Voorafgaand aan het plaatsen van het anti worteldoek is het van belang dat u ten eerste zorgt voor een vlakke ondergrond. Vervolgens spreidt u het anti worteldoek over het volledige oppervlakte. Wanneer u een optimaal resultaat wilt hebben, dan legt u het doek ook over de openstaande randen. Daarna snijdt u het overtollige doek weg met een stanleymes, dit zal het meest eenvoudig gaan door het doek strak te houden. Om het anti worteldoek stevig over het gras te leggen gebruikt u het worteldoek toebehoren van BTN de Haas!