Husqvarna frontmaaiers: de voordelen op een rij

Wilt u het gras graag maaien met behulp van een zitmaaier? Dan kunt u de keuze maken voor een Husqvarna frontmaaier. Een Husqvarna frontmaaier heeft het maaidek aan de voorzijde zitten en heeft een laag maaiprofiel. Elke tuin en situatie is weer anders en er zijn verschillende types frontmaaiers. Wat zijn de kenmerken van een frontmaaier en wat zijn de verschillen tussen de types?

De belangrijkste kenmerken van een frontmaaier

Een frontmaaier kenmerkt zich door een aantal belangrijke eigenschappen. Deze eigenschappen zijn bepalend voor de keuze of een frontmaaier geschikt is voor uw tuin en situatie.

De plaats van het maaidek

Door het maaidek aan de voorzijde heeft u een hoge toegankelijkheid onder objecten, bankjes, bomen en struiken. Daarnaast heeft u een duidelijk overzicht over het gazon.

Het besturingssysteem

Een ander voordeel van een frontmaaier is het besturingssysteem. Dankzij dit type besturingssysteem kunt u eenvoudig scherpe bochten maken en snel manoeuvreren door de tuin. Hierdoor is een frontmaaier zeer geschikt voor tuinen met bloemperkjes, bomen, speeltoestellen, struiken en andere objecten.

Maaidek: mulchtechnologie

De frontmaaiers van Husqvarna zijn voorzien van Combi-maaidekken met de BioClip mulchtechnologie. Dankzij deze technologie gaat het maaisel en de bladeren op het gazon meerdere keren langs de messen. Het maaisel en de bladeren worden hierdoor in kleine stukjes gesneden en blijven vervolgens op het gazon liggen. Deze kleine stukken fungeren als een natuurlijke meststof. Het voordeel: een gezond en groen gazon.

Het hele jaar inzetbaar

Een frontmaaier is niet alleen geschikt voor het maaien van gras, maar kan ook voor andere doeleinden gebruikt worden. Zo kunt u het hele jaar rond gebruik maken van uw frontmaaier, zelfs in de winter. U kunt een frontmaaier uitbreiden met diverse toebehoren zoals een sneeuwschuif, klepelmaaier en veegborstel.

Welk type frontmaaier is geschikt voor mijn tuin?

Bij BTN de Haas zijn verschillende type frontmaaiers en verschillende types grasmaaiers verkrijgbaar. De types worden onderverdeeld in series: 100-serie, 200-serie en 300-serie. In onderstaand tabel vindt u een overzicht van onze frontmaaiers en belangrijke kenmerken. Heeft u nog vragen over de frontmaaiers of wilt u graag advies? U bent altijd van harte welkom in onze winkel te Groningen! U kunt natuurlijk ook contact opnemen met één van onze medewerkers.

Husqvarna 100-serie

Een compacte frontmaaier voor de kleinere tuinen. Met een maaibreedte van 85 of 95cm. Dit type is ook verkrijgbaar in een accu frontmaaier

Husqvarna 200-serie

De efficiënte frontmaaier voor de middelgrote tot grote tuinen. Verkrijgbaar met een maaibreedte van 94 of 103cm.

Husqvarna 300-serie

De ideale frontmaaiers voor middelgrote en grote tuinen of landhuizen.  Het type om het hele jaar door te gebruiken. Verkrijgbaar met een maaibreedte van 103 of 112cm.

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina