Voorkom het risico op slepende melkziekte met Pro-Keto van Farm-O-San!

Helaas is slepende melkziekte, ook wel ketose genoemd, een regelmatig terugkerend probleem bij melkveehouders. In een bepaalde mate is de negatieve energiebalans bij hoogproductief melkvee moeilijk te voorkomen. Echter zijn er wel een aantal maatregelen die kunnen worden ingezet ter preventie en behandeling van subklinische en klinische ketose. Eén van deze maatregelen is het toedienen van Pro-Keto van Farm-O-San.

 

Ontstaan slepende melkziekte

De dracht en het afkalven kost veel energie. Om dit energietekort op de vullen gebruikt een koe haar eigen lichaamsvet. Dit ‘mobiliseren’ van grote hoeveelheden lichaamsvet zorgt voor een hoge belasting van de lever. Een te hoge belasting van de lever zorgt voor de vorming van ketonlichamen en non-esterified fatty acids (NEFA’s). Dit zijn een soort afvalstoffen die door het energietekort niet af te breken zijn. Uiteindelijk zal de koe last krijgen van slepende melkziekte/ketose.

 

Gebruik ter preventie: Pro-Keto!

Ketose heeft een negatief effect op o.a. de gezondheid, de vruchtbaarheid, de melkproductie en de financiën. Om deze problemen te voorkomen en te zorgen voor een positief bedrijfsresultaat dient een negatieve energiebalans onder controle gehouden te worden. Naast bepaalde managementmaatregelen, zoals het rantsoen kunt u een dieetvoer als Pro-Keto van Farm-O-San toedienen. Een uitstekende dieetvier ter preventie en behandeling van subklinische en klinische ketose.

 

Pro-Keto, voor grote hoeveelheden glucogene energie!

Om de energie-inname van uw koe op een snelle manier te vergroten, is het gebruik van Pro-Keto zeer gewenst. Het dieetvoer en is rijk gevuld met de juiste ingrediënten. Zo bevat het propyleenglycol en glycerine, voor extra energie. Niacine en vitamine B12 voor de verbetering van de energieopname. Choline voor de ondersteuning van de leverfunctie. En vitamine E en zink voor het vergroten van de weerstand.

Voor de juiste toedieningen geeft u 2 maal daags 100-125ml per koe, gedurende 3 tot 6 weken na het afkalven. Bij klinische ketose geeft u 2 maal daags 250ml. Pro-Keto is verkrijgbaar in een 5 liter, 20 liter, 200 liter en 1000 kg verpakking.