Dazenval H-trap

SKU
122260
38% Korting Voor € 127,17 € 153,88 Van € 205,12 € 248,20
Direct leverbaar
BIJDRAGE ORDERKOSTEN
vanaf €7,95. GRATIS vanaf €175
ERVARING
Meer dan 240.000 klanten geholpen
PRIJS WEBSHOP IS LEIDEND
I.v.m. prijsschommelingen kan de prijs afwijken van folders
LEVERING
Voor 14.00 besteld, volgende werkdag in huis. *Indien de order compleet is

H-trap dazenval, het professionele dazenval systeem. Voor het vangen van de dazen zonder chemicaliën.  De dazen komen op warmte af. Door de zon wordt de zwarte bal warm en trekt dazen aan. Een simpele maar zeer effectieve manier tegen dazen.
Vernieuwd model!

Voorkom dazen, ook wel blinde mug genoemd, met de Dazenval.

Voor mens en dier zijn dazensteken zeer vervelend en pijnlijk. Als de dazen zich voeden met bloed worden de agressieve steken als pijnlijk ervaren. Deze pijnlijke en vervelende steken zijn verleden tijd met de H-trap dazenval! Uit onderzoek blijkt dat deze dazenval een verminderingsgraad van 90-95% realiseert, dit resultaat wordt bereikt zonder het gebruik van pesticiden of elektriciteit. Doordat dazen en wespen alleen omhoog kunnen vliegen is deze dazenval zeer effectief. Doordat de dazen alleen omhoog vliegen, vliegen ze in de trechterval en worden ze naar de opvangbak gedwongen aan het smalle deel in de trechter.
Natuurlijk vliegen de dazen niet uit zichzelf naar de trechterval, dit komt doordat onder de trechterval een lokmiddel hangtHet lokmiddel is de zwarte bal, deze zwarte bal lijkt voor de dazen hetzelfde als de kont van een paard. De zwarte bal wordt door de zon opgewarmd waardoor deze net als een paardenkont de dazen aantrekt, hierdoor bevinden ze zich recht onder de trechterval.

Om de dazenval optimaal te gebruiken is het van groot belang dat de dazen gevangen worden voordat ze hun prooi bereiken, dit houdt in dat het belangrijk is de dazenval in te zetten op de aanvliegroute van de dazen. De aanvliegroute van de dazen is meestal een vochtig gebied, hierbij moet u denken aan oevers, vijvers en bosranden. Verder is het ook van belang dat u genoeg dazenvallen gebruikt, één dazenval is geschikt voor 10.000 vierkante meter of 5 paarden.

BTN de Haas adviseert u de dazenval vroeg in het seizoen te plaatsen, dit is rond april. Op deze manier is de dazenval geplaatst voordat de volwassen dazen uitkomen. Reinig regelmatig de trechter van de H-trap dazenval, dit kunt u het beste met wat zeep en warm water doen. Als de dazenval niet voldoende afvangt kunt u deze gerust op een andere positie plaatsen.

De dazenval is gemaakt van een gegalvaniseerde stalen constructie en heeft bovendien een weerbestendig design. Een voorbeeld van het weerbestendige design is de UV bestendige kunststof opvangbak. De installatie van de dazenval is erg gemakkelijk door middel van een slagpen en een geïntegreerde grondboor. Om te voorkomen dat de dazenval minder gaat presteren wanneer er wind staat is de dazenval voorzien van een anti-rotatie pin. 

Specificaties: 

 • Geschikt voor: 10.000 vierkante meter of 5 paarden 
 • Functie: dazen vangen zonder gebruik van pesticiden of elektriciteit
 • Omvang: een diameter van 1,20 meter, hoogte boven de grond is ±1,95 meter
 • Grondboor: verbonden aan een grondpijp
 • Kleur: zwart (bal) & groen (kap/trechter/funnel)
 • Materiaal: verzinkt frame met een dikte van 2,0 mm
 • Gewicht: ongeveer 15 kg 
 • Gereedschappen: opblaasventiel en 0,25" inbussleutel inbegrepen
 • Trechterval: inclusief 1 stuk 
 • Verpakking: 110 x 31 x 21 cm 
 • Gebruiksaanwijzing: bijgevoegd in de Nederlandse taal 

Meer informatie
Bestrijden vanVliegen
Soort bestrijdingVallen