Gronddoek

Voor het eenvoudig onderhouden van uw tuin, oprit of gazon is een gronddoek uitermate geschikt. Het doek laat geen licht door maar daarentegen wel water waardoor de ideale omstandigheden worden gecreëerd om de groei van onkruid tegen te gaan. Door het gebruikte polypropyleen geeft de fabrikant een UV garantie van 3 jaar. Dit houdt in dat de kleurechtheid van het product voor maar liefst 3 jaar wordt gegarandeerd. Naast het onderhouden van uw tuin, oprit of gazon kan het gronddoek voor meerdere doeleinden gebruikt worden, zoals:

 • Als scheidingsmat tussen grindpaden;
 • Als ondergrond in bloembakken;
 • Als talud- en oeverbescherming;
 • Als onderlaag voor teeltvloeren en kassen;
 • Als tentzeil of grondzeil.
Lees meer

Van hoog naar laag sorteren

4 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

4 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Gronddoek tuin

Bent u een liefhebber van een goed onderhouden tuin? Gebruik dan een gronddoek in uw tuin om de groei van onkruid tegen te gaan. Door de gebruikte markeringsstrepen kunt u eenvoudig en rechtlijnig beplanten. Het gebruikte polypropyleen zorgt ervoor dat het doek een hoogwaardige kwaliteit en een lange levensduur heeft. Voor hulpmiddelen bij het stevig plaatsen van het gronddoek in uw tuin kunt u het worteldoek toebehoren assortiment bekijken.

 

Gronddoek leggen

BTN de Haas heeft de expertise in huis om u van deskundig advies te voorzien over hoe u het beste een gronddoek kan leggen. Bij het plaatsen van het doek is het van belang dat u de volgende stappen onderneemt:

 1. Voordat het doek geplaatst wordt, is het van belang om de ondergrond volledig vlak te maken.
 2. Vervolgens spreidt u het gronddoek over het volledige vlakke oppervlakte.
 3. Wanneer u een grotere oppervlakte wilt voorzien van een gronddoek, kunt u werken in banen. Bij deze optie is het van belang dat de banen een overlapping hebben van circa een halve meter.
 4. Voor een optimaal resultaat plaatst u het gronddoek ook langs opstaande randen.
 5. Het overtollige doek dient afgesneden te worden met een stanleymes. Dit gaat het makkelijkst wanneer u het doek strak trekt.
 6. Zorg er vervolgens voor dat het doek vastgezet wordt met worteldoekpennen. Zo voorkomt u dat het doek wegschuift.
 7. Voor een stevige bevestiging van het doek kunt u in de hoeken een aantal scheppen grind plaatsen.

 

Gronddoek kopen

BTN de Haas biedt u een eenvoudige manier om uw gazon, tuin of oprit te onderhouden. Bij ons kunt u niet alleen een gronddoek kopen, u krijgt daarnaast ook deskundig advies voor het plaatsen van het doek. Wanneer u langskomt in onze fysieke winkel vindt u op elke afdeling personeel met deskundigheid uit het werkveld die u kan voorzien van advies op maat. Wilt u een scherpe en nette scheiding maken tussen bijvoorbeeld gras, grind of bestrating? Maak dan gebruik van kantopsluitingen te vinden in ons diverse artikelen aanbod.