De Gallagher Line-Post plaatsen

Een manier om een permanente afrastering te plaatsen is door middel van de Gallagher Line-Post palen. Deze palen zijn gemaakt van een glasvezel kern met een UV beschermde polyethyleen buitenkant. Een duurzame, maar permanente oplossing!

 

Stappenplan Gallagher Line-Post

Een goed plan is het halve werk, zo staat uw afrastering jaren zonder dat u hier naar om hoeft te kijken! Bekijk het stappenplan voor een permanente afrastering:

 1. Maak een plattegrond van hetgeen u wilt afrasteren, noteer hierbij ook de afmetingen.

 2. Bij BTN de Haas kunnen we u dan vervolgens helpen met de artikelen die u allemaal nodig heeft. Waar moeten de dampalen komen, hoeveel isolatoren heeft u nodig en met welk draad gaat u werken? 

 3. Bepaal de juiste draadhoogte. De hoogte van het draad is afhankelijk van het dier achter de afrastering. Voor koeien willen wij het draad op 95cm hoogte hebben. 

 4. Bepaal waar de dam/hoekpalen moeten komen en sla deze 1.25m in de grond. Zo blijft er 1m boven de grond over.

 5. Bevestig het glad draad om de dampalen heen met de D-knoop. De D-knoop is een stevige en nette knoop. 
  D-knoop om dampalen
 6. Gebruik een S-isolator voor de geleiding van de stroom naar de volgende dam/hoekpaal. En verbind op dezelfde wijze de draad aan de andere kant.

 7. Plaats tussen de dam/hoekpalen de line-post palen. Deze kunt u plaatsen door middel van de palenrammer. Bekijk hier de video!

 8. Om de draad altijd op spanning te kunnen houden, ook met wisselende temperaturen, kunt u een trekveer gebruiken. Hiervoor knipt u de draad door en plaatst u de trekveer er tussen.

 9. Vervolgens trekt u de draad op spanning zodat deze mooi strak komt te hangen. Dit doet u met een roterende draadspanner. Hiervoor hoeft u de draad niet door te knippen en kunt u de spanning, indien gewenst, altijd weer van de draad afhalen.

 10. Bepaal de gewenste hoogte van de line-post clips en klik de clip op de paal met de draad er tussen.

 11. Monteer het schrikdraadapparaat en zorg voor de aarding. Controleer als laatste de geleiding van de stroom met een voltmeter.

Line post plaatsen

 

 

van 9

Foto-tabel  Lijst 

van 9

Foto-tabel  Lijst