Door verwachte drukte is de levertijd 5 werkdagen Lees hier de aangepaste maatregelen in het kader van het CORONA-virus

Stap 7. Schrikdraadapparaat aansluiten

De afrastering staat. Nu is het tijd om hier een elektrische afrastering van te maken, zodat uw dieren niet door uw net geplaatste omheining breken.

 

Stappenplan schrikdraadapparaat aansluiten

Stap 1. Bij het schrikdraadapparaat zit een handleiding die u volgt voor het aansluiten van het apparaat. Het aansluiten kan per apparaat verschillen.

Tip: Plaats het apparaat zo centraal mogelijk.

 

Stap 2. Vervolgens zorgt u voor een goede aarding door middel van aardpennen. Als er geen goede aarding aanwezig is, zal het schrikdraadapparaat niet werken. Voor een stappenplan van het monteren van de aarding kijkt u op onze kennispagina aarding bij een elektrische afrastering.

 

Stap 3. Heeft u het schrikdraadapparaat gemonteerd aan de aardpen of aardpennen? De grondkabel bevestigt u aan de groene knop van de weideklok.

 

Stap 4. Nu is het tijd om het schrikdraad aan te sluiten. Verbind het schrikdraadapparaat aan de geleiders van het weiland met een grondkabel/verbindkabel. Voor het aansluiten van een weideklok aan lint hebben wij een speciale aansluitkabelset van Gallagher.

 

Stap 5. Controleer met een schrikdraadtester of uw elektrische afrastering naar behoren werkt.

 

Tip: Heeft u meerdere stukken afrastering, maar hoeven deze niet allemaal onder stroom te staan? Gebruik dan een perceelschakelaar.

Tip: Heeft u een elektrische afrastering langs een openbare weg? Dan moet u om de 50 meter een waarschuwingsbord plaatsen volgens de wet.

Tip: Bescherm uw schrikdraadapparaat met een bliksembeveiliger. Deze geleidt de bliksem naar de aarding waardoor het apparaat niet stuk gaat.

 

 

van 31

Foto-tabel  Lijst 

van 31

Foto-tabel  Lijst