Inkuilen mais

Inkuilen mais behoort tot het aanleggen van ruwvoer en is een intensieve klus, Het mag zeker niet onderschat worden. Eerst wordt het mais geoogst met een hakselaar, om het vervolgens in te kuilen. Inkuilen mais gebeurt vaak in een sleufsilo of op een kuilplaat. Na het afdekken, dient de bult met zorg te worden afgedekt. Het afdekken kan met behulp van verschillende soorten landbouwplastics, landbouwfolies en kuilkleden.

Maiskuil afdekken | Landbouwplastic

Bij inkuilen mais is de maiskuil afdekken een belangrijk onderdeel. Voor het afdekken van de maiskuil kunnen verschillende soorten landbouwplastic gebruikt worden. De keuze voor een bepaald soort plastic en/of folie is afhankelijk van uw eigen wensen. Lees voor de juiste keuze alles over de verschillende soorten landbouwplastic.

Afdekken korrelmais

Voor het afdekken van korrelmais heeft BTN de Haas een speciale landbouwplastic in het assortiment, namelijk MegaFlex landbouwplastic. MegaFlex is een zeer sterke landbouwplastic met een hoge doorsteekweerstand. Dankzij de hogere kogelvalwaarde kunnen stoppels en uitsteeksels minder snel door het plastic prikken. Daarnaast heeft het landbouwplastic een hoge gasdichtheid en een witte buitenkant.

Maiskuil afdekking met kuilkleden

Zodra de maiskuil is afgedekt met landbouwplastic, kunt u dit landbouwplastic beschermen met speciale kuilkleden. Een kuilkleed is een zwaar beschermkleed en beschermt het landbouwplastic en de kuil tegen o.a. vogels, ratten, takken en wind. BTN de Haas heeft een ruim assortiment kuilkleden met verschillende soorten, afmetingen en kleuren.

Kuilbenodigdheden

Naast een ruim assortiment met landbouwplastic, landbouwfolie en kuilkleden, heeft BTN de Haas ook diverse kuilbenodigdheden die zeker niet mogen ontbreken tijdens het inkuilen mais. Zo hebben wij diverse soorten zandslurven voor het vastleggen en de juiste afwerking, kuiltape voor eventuele reparaties en kuilbanden voor het vastleggen van de afdekking.

Advies landbouwplastic en kuilbenodigdheden

Kunt u geen keuze maken uit de verschillende soorten landbouwplastic en landbouwfolies? Heeft u vragen over een bepaald artikel voor het mais inkuilen? Dan kunt u altijd contact  opnemen met de Servicebalie van BTN de Haas. Onze gespecialiseerde mensen zitten daar voor u klaar, om uw vragen te beantwoorden en een passend advies te geven m.b.t. benodigdheden voor inkuilen mais. U bent natuurlijk ook altijd van harte welkom in de winkel te Groningen.

van 58

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel  Lijst 

van 58

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Foto-tabel  Lijst