Inkuilmiddel | Advance, gras inkuilmiddel

Vandaag de dag is het steeds belangrijker om een zo hoog mogelijk rendement uit het ruwvoer te behalen. Verliezen moeten beperkt blijven en bepaalde processen moeten juist versneld worden. Het is belangrijk om meer melk per hectare gras te creëren. Om dit doel zoveel mogelijk na te streven, gebruikt men tegenwoordig steeds vaker een inkuilmiddel. Bij BTN de Haas bieden wij Advance aan. Naast het gebruik van een inkuilmiddel is de juiste afdekking ook van groot belang.Advance inkuilmiddel

Wat is Advance inkuilmiddel?

Advance is een inkuilmiddel en kan gebruikt worden bij gras. Het is zeer effectief en onmisbaar. Het middel bestaat uit verschillende toevoegingen en bacteriën waaronder: startvoeding bacteriën, melkzuurbacteriën, azijnzuur bacteriën en enzymen. De combinatie van deze vier componenten zorgt uiteindelijk voor meer melk per hectare. Uit voerproeven is gebleken dat koeien dankzij Advance meer melk gingen produceren.

Startvoeding bacteriën

Dankzij de startvoeding bacteriën komen suikers vrij in de graskuil. Dit dient als voeding voor de zogenaamde melkzuurbacteriën.

Melkzuurbacteriën

Door de toevoeging van melkzuurbacteriën, Pediococcus en Lactobacillus Plantarum, stabiliseert de kuil sneller en daalt de pH waarde in de kuil sneller. De stabiliteit en de daling zorgt voor minder inkuilverliezen. De bacterie Pediococcus is direct actief en de bacterie Lactobacillus Plantarum zorgt voor een verdere pH daling.

Azijnzuur bacteriën

De Lactobacillus Brevis is een azijnzuur bacterie en zorgt voor en stabiele kuil en minder broei. Gisten en schimmels worden geremd en de kuil zal hierdoor koud blijven. Doordat de bacterie zorgt voor een remming van de broei, blijft er meer ruw eiwit benut.

Enzymen

Dankzij de toevoeging van enzymen ontstaat er een betere ruwvoer efficiëntie. De enzymen zorgen voor een betere verteerbaarheid.

 

Inkuilmiddel gebruiken | De voordelen op een rij

Twijfelt u nog om een inkuilmiddel te gaan gebruiken? Dan zetten wij de voordelen van Advance nog even voor u op een rij.

  • Meer melk, zelfs 1 tot 2 liter meer.
  • Minder verliezen, doorstabiliteit en pH daling.
  • Hogere benutting, door minder broei.
  • Betere ruwvoer efficiëntie, 0,5 tot 1 kg meer droge stof uit ruwvoer werken.

Gebruik Advance inkuilmiddel

Advance inkuilmiddel is eenvoudig te gebruiken in een hakselaar, maar ook in een speciale doseerpomp voor een opraapwagen/ladewagen of een balenpers.

Gebruikt u Advance inkuilmiddel in de speciale doseerpomp? Dan kunt u eenvoudig 150 gram Advance aanmengen met 50 liter water. Deze inhoud is geschikt voor ongeveer 5 hectare grasland, als de opbrengt ongeveer 10 ton per hectare is. U bent dus omgerekend 3 gram Advance per ton gras nodig.

van 2

Foto-tabel  Lijst 

van 2

Foto-tabel  Lijst