ivm de Boerenkoop 3-daagse hanteren wij een levertijd van 5 werkdagen Lees hier de aangepaste maatregelen in het kader van het CORONA-virus

Glucogene energie: Gebruikt u propyleenglycol of glycerol?

In de andere teksten heeft u kunnen lezen wat de oorzaak is van ketose en wat u hier aan kunt doen om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Eén van de mogelijkheden is het toedienen van glucogene energie. Zo kan de lever de restproducten en afvalstoffen van de vetmobilisatie verwerken. Twee bekenden vloeistoffen zijn propyleenglycol en glycerol.

 

Wat is het verschil tussen propyleenglycol en glycerol?

Het grootste verschil tussen deze twee soorten glucogene energie is de energiedichtheid en de smakelijkheid. Propyleenglycol heeft de hoogste energiedichtheid (27,8 MJ/kg), maar is minder smakelijk voor de koe. Glycerol heeft 65% van de energiedichtheid van propyleenglycol en is erg smakelijk.

 

De oplossing: Pro-Keto van Farm-O-San

Een combinatie van beide producten maskeert de mindere smakelijkheid van propyleenglycol. Farm-O-San heeft daarom Pro-Keto ontwikkeld. Pro-Keto bevat zowel propyleenglycol als glycerol. Daarnaast bevat het Niacine en vitamine B12 voor de verbetering van de energieopname, Choline voor de ondersteuning van de leverfunctie en vitamine E en zink voor het vergroten van de weerstand. U kunt Pro-Keto eenvoudig aan het rantsoen toevoegen zonder de voeropname te drukken.

 

Toedienen en dosering

Voor de juiste toedieningen geeft u 2 maal daags 100-125ml per koe, gedurende 3 tot 6 weken na het afkalven. Bij klinische ketose geeft u 2 maal daags 250ml. Pro-Keto is verkrijgbaar in een 5 liter25 liter en een 200 liter verpakking.

van 3

Foto-tabel  Lijst 

van 3

Foto-tabel  Lijst