Houten steel

Een goede bezem, bijl of spade hoort jarenlang mee te gaan. Toch kan het nodig zijn om de houten steel van uw tuingereedschap te vervangen. In het online assortiment van BTN de Haas vindt u genoeg mogelijkheden voor een nieuwe steel!


Onze stelen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en gaan jarenlang mee. Bij de keuze is de steellengte belangrijk om uw lichaam zo min mogelijk te belasten. Een te korte steel zal uw rug gaan belasten en een te lange steel zal uw schouders gaan belasten. Daarnaast moet een steel goed in de hand liggen. Hiervoor zijn verschillende soorten hout:

  • Essenhout: sterk en taai hout. De meeste stelen zijn gemaakt van kwalitatief essenhout. 
  • Hickory: afkomstig vanuit Amerika. Dit hout staat bekend om zijn taaiheid, maar het materiaal is ook sterk en elastisch. 
  • Tauari: vrij glad hout dat goed in de hand ligt en licht van gewicht is. 

27 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Houten stelen tot 300 centimeter

Bij ons vindt u verschillende soorten en maten stelen. Waarvan onze schepemmersteel met een lengte van 300 cm de langste is. Op onze website vindt u precies welke steel waarvoor gebruikt kan worden en vindt u informatie over de lengte ervan. Of u nu een houten steel van 200 cm nodig heeft of een ander formaat, onze stelen zijn geheel ergonomisch!