Drinkwaterkwaliteit varkens

Het hebben van een goede watervoorziening en een hoge drinkwaterkwaliteit is essentieel voor varkens. De gehele drinkwatervoorziening op een varkenshouderij hangt samen met verschillende factoren. Zo kunt u uzelf meerdere vragen stellen om er achter te komen hoe de waterkwaliteit bij uw varkens en biggen is. Krijgen zij bijvoorbeeld leidingwater of bronwater? Heeft u een opslagtank? Doet u onderzoek naar de kwaliteit van het water? Hoe zijn uw leidingen? Maakt u gebruik van toevoegingsmiddelen? Nemen uw varkens voldoende water op en heeft u voldoende drinkplaatsen?

In ons assortiment vindt u verschillende artikelen die bijdragen aan de drinkwaterkwaliteit. Zo heeft u de keuze uit diverse doseerpompen, filters, testkits en toevoegmiddelen.

16 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Voorkom biofilm in de waterleidingen

Een slechte waterkwaliteit kan samenhangen met biofilm in de waterleidingen. Biofilm is een slijmerige aanslag waar schadelijke ziekteverwekkers zich eenvoudig inkapselen. Deze ziekteverwerkers en bacteriën kunnen loskomen in het water en vervolgens door de varkens en biggen worden opgenomen. Door deze opname kunnen uw dieren ziek worden. Daarnaast zorgt biofilm in de leiding ook voor een verminderde werking van toevoegmiddelen. Voorkom daarom aanslag met behulp van regelmatig reinigen van uw waterleidingen.