Dracht

De dracht is een belangrijke fase en koeien hebben in deze periode aanvullende verzorging nodig. BTN de Haas heeft een ruim assortiment met artikelen die tijdens de dracht gebruikt of toegediend kunnen worden. Zo hebben wij o.a. melkziektedranken die ter preventie werken en (slepende) melkziekte voorkomen. Ook voor het droogzetten in een later stadium van de dracht hebben wij o.a. droogzet injectoren en bolussen ter aanvulling.

Producten 1-12 van 48

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Laatste fase

Tijdens de laatste fase van dracht en afkalven komt het spijsverteringskanaal van de moederkoe in de verdrukking. De koe loopt meer risico op het ontwikkelen van mastitis, baarmoederinfectie en klauwproblemen. Deze klachten helpt u voorkomen met propyleenglycol-ketose, dat zorgt voor een goede energievoorziening en het aanvullen van de belangrijkste voedingsstoffen. Voordeel is dat na de dracht en het afkalven de melkproductie ook weer sneller op gang komt. Bij BTN de Haas vindt u alles wat u nodig heeft voor gezonde koeien en kalveren. Zo hebben wij ook bolussen, mineralen en vitamines in ons assortiment. U bestelt voordelig en wij zorgen voor een snelle verzending.

Droogzetten koe

Het droogzetten van een koe is een belangrijk onderdeel van de dracht. Goed droogzetten voorkomt problemen zoals uierontsteking. Uit onderzoek is gebleken dat 80% van de problemen tijdens de lactatie is voortgekomen uit de droogstand. Bekijk de speciale informatiepagina: Droge koe en droogzetten koe voor aanvullende informatie en belangrijke producten.