Vruchtbaarheid koe

De vruchtbaarheid van een koe is een belangrijk onderdeel in de bedrijfsvoering van een veehouderij. Een vruchtbare koe, zal voor de eisprong tochtig zijn en zogenaamd bronstgedrag vertonen. Het is van groot belang om op het juiste moment deze tochtigheid bij een koe waar te nemen. Bij een goede tocht kan men de koe gaan insemineren. Bij BTN de Haas vindt u verschillende tochtigheid en inseminatie benodigdheden die u kunt gebruiken wanneer er sprake is van vruchtbaarheid bij uw koeien. Naast inseminatie benodigheden, is BTN de Haas ook het adres voor veterinaire benodigdheden.

22 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Tochtigheid koe

Een belangrijk onderdeel in de vruchtbaarheid is het opsporen van tochtigheid bij een koe. De tochtigheid van een koe, noemt men ook wel bronst. Het is niet altijd even eenvoudig om tochtige koeien op te sporen. De één laat het duidelijk zien en bij de ander kan men weinig merken. Om u een handje te helpen, vindt u verschillende tochtdetectie benodigdheden voor koeien in het assortiment, zodat u de tocht tijdig kunt ontdekken. 

Inseminatie koe

Om uw koeien drachtig te krijgen kunt u kiezen voor kunstmatige inseminatie. Om op een juiste en hygiënische manier een koe te insemineren, heeft u speciaal inseminatie materiaal nodig. Bij BTN de Haas vindt u verschillende inseminatie benodigdheden voor koeien in het assortiment. Eenvoudig online te bestellen en snel geleverd.