Elanco Keto-Test strips | meten ketose dmv melk | 20 stuks

SKU
122228
35% Korting Voor € 77,23 € 84,18 Van € 118,82 € 129,51
Direct leverbaar
GRATIS VERZENDING
vanaf 175 euro excl btw
ERVARING
Meer dan 240.000 klanten geholpen
ALTIJD EEN GOEDE PRIJS
Prijzen op de webshop zijn altijd actueel
LEVERING
Voor 14:00 besteld,
werkdag later op 't erf

Door uw verse koeien regelmatig te testen met de Keto-Test teststrips kunt u snel ingrijpen bij slepende melkziekte ook wel ketose genoemd. In een potje zitten 20 teststrips.

Houd u verse koe in de gaten, test ze op ketose!

Op moment van afkalven start een nieuwe lactatie voor uw koe. In de eerste weken komt het regelmatig voor dat een koe meer energie verliest, dan ze kan opnemen. We spreken dan over een negatieve energiebalans ook wel slepende melkziekte of ketose genoemd. Ketose kan een vervelende nasleep hebben en om die reden is het goed dit direct aan te pakken. Het kan namelijk nadelig effect hebben op de melkproductie, klauwgezondheid en/of vruchtbaarheid. Door uw verse koeien goed in de gaten te houden en te testen op ketose, kunt u snel ingrijpen indien nodig.

Omdat ketose niet altijd aan de buitenkant te zien is, is het goed om uw verse koeien regelmatig te testen met de Keto-Test. Deze test meet de betahydrozyboterzuur (BHBZ) waarde in de melk. Deze BHBZ is het meest belangrijke ketonlichaam. Hoe hoger de BHBZ concentratie, des te donkerder de teststrip kleurt. Wanneer de waarde hoger dan 100µ mol/l is, heeft een koe ketose en is de test dus positief.

De Keto-Test is kostentechnisch interessant, kan door uzelf gedaan worden en is nauwkeurig. In het laboratorium worden ketonlichamen gemeten in het bloed, deze resultaten zijn gelijk aan de waarden die gevonden worden bij de Keto-Test.

Voor het monitoren van de veestapel plant u eens in de 2 á 3 weken een moment in om de tests uit te voeren. Selecteer hiervoor de koeien die 2-21 dagen in lactatie zijn. Voor een goed beeld dient u in ieder geval 12 koeien per keer te testen. Test een positieve koe regelmatig opnieuw, zo kunt u kijken of ze hersteld. Raadpleeg bij twijfel altijd uw veearts.

U dient het testpotje in de koelkast te bewaren. In het potje zitten 20 teststrips.

Gebruik:

 1. Breng het Keto-Test potje op kamertemperatuur.
 2. Haal één teststrip uit het potje en sluit deze onmiddellijk weer goed af en bewaar de strips in de afgesloten pot.
 3. Registreer het koenummer op het registratieformulier
 4. Behandel de speen voor.
 5. Vang de stralen melk op in een schone pot/beker.
 6. Dip de Keto-Test strip 3 seconden in de melk en schud het teveel aan melk af.
 7. Lees de Keto-Test strip na 1 minuut af en vergelijk dit met het kleurenschema op het label van het potje. Een koe test positief voor ketose bij > 100µ mol/l. Als de kleurreactie op de teststrip varieert, baseert u zich op de kleur in het midden van het kleurvak.
 8. Registreer voor elke testdatum hoeveel koeien positief en hoeveel koeien negatief testen.

Als het melkmonster al enige tijd staat, roer het dan even door elkaar voor u de test doet. Indien het melkmonster gekoeld is, moet deze eerst op kamertemperatuur gebracht worden.

Specificaties:

 • Geschikt voor: koeien
 • Te gebruiken bij: testen van een koe op slepende melkziekte 
 • Functie: vroegtijdig opsporen van slepende melkziekte bij koeien 
 • Merk: Elanco
 • Nauwkeurige test
 • Kostentechnisch interessant
 • Inhoud: 20 teststrips
Meer informatie
FeedX
EAN5420036925057
Art. nr. merkEQ-ANA-02005
Specifiek probleem dierSlepende melkziekte
DiersoortVaarzen & Koeien