Zichtbaarheid en veiligheid zijn cruciaal bij het gebruik van landbouwvoertuigen, zowel op het erf als op de openbare weg. De juiste verlichting speelt hierin een essentiële rol. In dit artikel hebben we het over de belangrijkste verplichtingen rondom de verlichting van landbouwvoertuigen. Zoals de diverse soorten verlichting die u kunt gebruiken om uw voertuigen optimaal uit te rusten. En welke reflectoren u nodig heeft.
Bij warme dagen kan de melkproductie flink afnemen door hittestress bij koeien. BTN de Haas en SaluVet introduceren Bronch-Actief B, een bewezen effectief supplement met etherische oliën die de eetlust van melkvee stimuleren. Dit product helpt om de ruwvoeropname te verhogen en energietekorten te voorkomen, waardoor de melkproductie op peil blijft.
De weg naar het houden van varkens met krulstaart is nog lang. Er staan ook nog vragen open over wie de extra kosten gaat betalen. Om de deadline van 2030 te halen is nog een lange weg te gaan. Productspecialist Lars Wijntje van BTN De Haas raadt varkenshouders aan om al te starten met de voorbereiding. En om alvast te proefdraaien.
Hittestress, vaak is het in de zomer enkele weken dusdanig warm dat uw dieren hier echt hinder van gaan ondervinden. Gelukkig kunt u heel veel doen om dit zoveel mogelijk te voorkomen, soms met hele simpele aanpassingen. In dit artikel zetten we op een rij wat u kunt doen om het voor de varkens zo aangenaam mogelijk te maken tijdens deze weken.
Mineralen toevoegen zijn van groot belang! Waarom zijn mineralen zo belangrijk? Bekijk de video voor het geheim van maatschap Brinkhuis
Dunne mest en koeien van streek, een duidelijk beeld van pensverzuring. De meeste veehouders kennen de symptomen van pensverzuring, maar iedere veehouder wil het graag voorkomen.
Eén van de meest voorkomende storingen tijdens het werken met een trekker is een storing met de aftakas. Zonder een goed functionerende aftakas kunnen werkzaamheden niet worden voortgezet en komt het werk stil te liggen. De kans op deze storing kan worden verkleind met de juiste aftakas. Maar wat is nou de juiste aftakas en hoe zorgt u dat deze niet stuk gaat wanneer u aan het werk bent?
Of we het nu hebben over koeien, kalveren, varkens, pluimvee, schapen of geiten; een schone en droge leefomgeving met een lage infectiedruk is van groot belang. In een droge omgeving krijgen bacteriën minder kans en blijven de dieren vanzelfsprekend ook schoner. En waar minder vocht is, hebben vliegen minder kans om zich te ontwikkelen. Eén van de manieren om dit te realiseren is met behulp van een droogpoeder dat door de huidige ligbedbedekking gemengd kan worden.
Zoals behandeld in het vorige deel van deze artikelenreeks is mastitis één van de meest schadelijke en meest voorkomende ziekten bij melkvee en is het belangrijk om preventief te werk te gaan. In dit artikel gaan we verder in op het voorkomen van mastitis door de juiste voor- en nabehandeling rondom het melken.
Het is voorjaar en dat betekent dat de eerste snee voor de deur staat! Het inkuilen brengt altijd een mooie sfeer met zich mee, maar je weet pas echt of het geslaagd is als je het ingekuilde ruwvoer aan de dieren voert. De kwaliteit van ruwvoer is van essentieel belang voor de bedrijfsvoering, daarom is het belangrijk om het inkuilproces zo vloeiend mogelijk te laten verlopen. In dit artikel een paar praktische tips om ook dit seizoen de verschillende sneden weer mooi in de bult te krijgen!