Overname

BTN de Haas & Vital Concept

Op de foto het personeel van BTN de Haas tezamen met de Franse delegatie met in het midden van links naar rechts Dimitri Sennema, Wim Kwant, Pascale Auffret (directrice Vital Concept) en Patrice Etienne (directeur Winfarm)

Geachte BTN de Haas klant,

 

Wellicht had u er al iets over vernomen; per 2 juli jongstleden is BTN de Haas BV uit Groningen overgenomen door het Franse moederbedrijf WINFARM.

Waarom?

Bij Jan de Haas begon het voor mij, Wim Kwant, in 1983 op 14-jarige leeftijd met vegen, opruimen, vakkenvullen, etc. Samen met mijn vader, Fokke Kwant, runden we de winkel, deden de service en bezorgden waar gewenst. Helaas overleed hij veel te vroeg op 44-jarige leeftijd, waarna ik volledig zijn taken overnam.

In 1995 verkocht Jan de Haas zijn bedrijf. Mij is toen gevraagd de onderneming te leiden en later werd ik eigenaar. We hebben een mooi team gevormd en zijn gaan groeien… elke dag een beetje.

In 2012 zijn we verhuisd naar onze huidige locatie aan de Osloweg en werd Dimitri Sennema medeaandeelhouder. We hebben samen met het team BTN de Haas gebracht naar een toonaangevende positie in Nederland.

Om BTN de Haas de komende decennia door te laten groeien en de continuïteit van de onderneming en haar team te waarborgen, was een samenwerking/ overname met een collega noodzakelijk. Met de overname van BTN de Haas door Vital-Concept denken we de juiste keuze te hebben gemaakt en kunnen we onze klanten naar de toekomst toe nog beter bedienen met een nog groter assortiment en nieuw te vormen kennisteam.

We sluiten hierin een prachtige periode af en ik kijk terug op bijna 40 jaar groei. Zowel met het team als persoonlijk. Nu volgt een nieuwe periode waarin Kees Freije als directeur samen met Bram Stuive als controller de verantwoording op zich zal nemen. Kees is met bijna 15 jaar ervaring binnen BTN de Haas toe aan deze prachtige uitdaging en het is Kees van harte gegund. Bram is reeds 5 jaar belangrijk als controller en ook hij heeft erg veel zin in deze uitdaging.

Dimitri en ik zijn trots op deze prachtige fusie en we hebben vertrouwen in het team in deze volgende fase. Wanneer de samensmelting een feit is zullen wij uit het team BTN de Haas stappen en kijken wat de toekomst ons brengen moge.

Rest mij om alle relaties enorm te bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen en we verwachten middels de kracht van Vital-Concept u nog beter te kunnen bedienen.

Wie is Winfarm?

WINFARM is opgericht in Loudéac, in het hart van Bretagne en is dé Franse leider in verkoop op afstand voor de agrarische wereld. WINFARM biedt de agrarische sector uitgebreide, unieke en geïntegreerde oplossingen om hen te helpen voldoen aan de nieuwe technologische, economische, ecologische en sociale uitdagingen van de volgende generatie landbouw. WINFARM bestaat uit een viertal werkmaatschappijen;

  1. Vital Concept: is de specialist in verkoop op afstand met een uitgebreid assortiment van ruim 15.000 artikelen voor boeren, paardenhouderij, hoveniers en hobbyboeren. Vanuit haar magazijn van 16.500 m² worden dagelijks de klanten beleverd.
  2. Alphatech: is de specialist in innovatieve oplossingen op het gebied van gezondheid, voeding en dierhygiëne. In de fabriek van 4.500 m² worden voedingsmiddelen en hygiëneproducten geproduceerd, waarbij de vermindering van de milieu-impact het uitganspunt is.
  3. Agri-Tech service: is het onafhankelijke adviesbureau in gewasproductie en training voor boeren.
  4. Bel Orient: is de praktijkboerderij waar alle product- en oplossingsexperimenten worden getest en uitgevoerd. Het unieke melkveebedrijf brengt veredeling, teelt en voeding samen. Onderdeel van de visie zijn de doelstellingen om innovatieprocessen te versnellen en nieuwe producten in de praktijk te testen en te valideren. Uitgangspunten hierbij zijn dierenwelzijn, optimalisatie van de arbeidstijd en economische prestatie. Tevens wordt hier het personeel van Vital Concept getraind, zodat zij weten hoe het er in de praktijk aan toe gaat.

Wat blijft hetzelfde en wat verandert er voor u?

Wij blijven gevestigd op de huidige locatie, ons personeel blijft en zal op termijn verder uitgebreid worden en ook de service die u van ons gewend bent verandert niet. Voor u als klant van BTN de Haas verandert er geleidelijk aan een paar zaken. Zo zal BTN de Haas BV gaan vallen onder de handelsmaatschappij Vital Concept. Ons logo blijft grotendeels zoals die is en zal vanaf nu voorzien worden van de tekst; “Vital Concept”.

Daarnaast zullen wij de komende periode het assortiment gaan uitbreiden met het assortiment van Vital Concept en we koersen erop om u begin 2022 te voorzien van een catalogus met ons uitgebreide en vernieuwde assortiment. Dit bewaarexemplaar kunt u gebruiken bij vragen en/ of toekomstige bestellingen.

Vragen?

Mochten er nog vragen bij u leven, dan horen wij die graag. Schroom niet om ons te contacten. Wij zijn bereikbaar via 050-5414311 of info@btndehaas.nl

MET VRIENDELIJKE GROET,

Team BTN de Haas BV, Groningen

Wim Kwant


Wij waren als team uitgenodigd om het bedrijf in Frankrijk te komen bezoeken. Dit willen we graag met u delen d.m.v. een kleine sfeerimpressie.

Klant: groeien door samenwerking met een glimlach

Door goed naar u te luisteren horen wij welke producten worden gemist op uw agrarisch bedrijf. Door samen te werken kunnen we ervoor zorgen dat wat u in de praktijk mist bij ons in de schappen komt!

 

Alpha-Tech: eigen fabriek van 4.500m2

BTN de Haas / Vital Concept beschikt over een eigen fabriek waar we onze eigen producten kunnen ontwikkelen. Hierdoor kunnen wij samen met u de beste producten ontwikkelen welke in de praktijk het best tot hun recht komen.

 

Bel Orient: praktijkboerderij voor testen en trainingen

Door een eigen praktijkboerderij voor het testen en het geven van trainingen zorgen we ervoor dat de ontwikkelde producten ook daadwerkelijk naar uw wens functioneren tijdens de werkzaamheden. Daarnaast leren we door trainingen op locatie van andere agrariërs om zo onze kennis vanuit de sector te verbreden en te verbeteren.

 

Productaanbod: BTN de Haas / Vital concept een compleet agrarisch assortiment

Door de beste artikelen uit ons huidige assortiment te combineren met de beste artikelen uit het Vital Concept assortiment kunnen wij u een compleet agrarisch assortiment aanbieden tegen een scherpe prijs.

 

Verkoop door kennis: winkel, webwinkel, telefonisch orderteam, kennisteam en advies op locatie

Bij BTN de Haas willen we u optimaal ondersteunen. Dit doen wij doormiddel van onze winkel te Groningen welke ma t/m vrij geopend is, onze webshop welke 24/7 beschikbaar is, een telefonisch orderteam welke van ma t/m vrij bereikbaar is, een kennisteam dat u advies op maat kan geven welke van ma t/m vrij bereikbaar is en Agri-tech advies op locatie. U kan met elke vraag of situatie bij ons terecht voor advies of ondersteuning.