Klauwverzorging koeien

Klauwen kunnen een kwetsbare plek zijn voor koeien. Bij BTN de Haas vindt u alles voor een optimale klauwverzorging. Zo hebben wij verschillende soorten voetbadmiddelen, klauwsprays, klauwgels en overige producten om een goede klauwgezondheid te bereiken. Daarnaast hebben we natuurlijk ook diverse klauwlijmen, klauwblokjes en verschillende soorten klauwtape in het assortiment.  

Vanaf 24 augustus 2023 heeft iedereen die met tweecomponenten urethaanlijm werkt een verplicht PU-certificaat nodig. Deze nieuwe regelgeving van de Europese Unie schrijft voor dat iedereen die met diisocyanaten werkt getraind moet worden in het veilig gebruiken hiervan. Diisocyanaten zijn chemicaliën die de bouwstenen vormen van polyurethaan. Dit certificaat is te behalen (in ongeveer 30 minuten) op de volgende website: https://www.safeusediisocyanates.eu/nl/      

Producten 1-36 van 101

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Klauwverzorging koe

De klauwen van uw dieren blijven in goede gezondheid met klauwverzorging koe. Zo kunt u klauwen bekappen met een hoefmes of met een hoefrasp. De mesjes zijn speciaal in een links- en rechtszijdige variant verkrijgbaar zodat de klauwverzorging aan beide kanten in orden kan worden gemaakt. Voor de verzorging van wondjes hebben wij niet alleen een universele wondspray, maar ook een spray die speciaal voor de hoeven is ontwikkeld. Voor elk onderdeel van het koeienlijf hebben wij geschikte middelen voor de hygiëne, genezing en dagelijkse verzorging. Behalve voor de klauwverzorging koe, kunt u bij BTN de Haas ook terecht voor uierverzorging en hygiëne. Wat u ook bestelt, wij zorgen voor een razendsnelle levering.

Mortellaro

Een veelvoorkomende klauwaandoening is Mortellaro. De ziekte van Mortellaro is een pijnlijke infectie, ontstaan door de Treponema-bacterie. Wilt u meer weten over de symptonen, de behandeling en preventie? Bekijk dan de informatieve pagina: Mortellaro bij koeien.