De Gallagher Line-Post plaatsen

Kennisbank

Afrastering plaatsen:

De Gallagher Line-Post plaatsen

Stappenplan

Een manier om een permanente afrastering te plaatsen is met behulp van de Gallagher Line-Post palen. Dit zijn duurzame palen met verschillende voordelen. Zo zijn ze gemakkelijk te plaatsen en hebben ze een glasvezel kern met UV beschermende polyethyleen buitenkant. De voet van deze paal is speciaal ontworpen zodat die stevig verankerd zit in de grond. Kortom, een onderhoudsvrije paal met een lange levensduur. 

Stappenplan Gallagher Line-Post

Een goed plan is het halve werk, zo staat uw afrastering jaren zonder dat u hier naar om hoeft te kijken! Bekijk het stappenplan voor een permanente afrastering:

1. Maak een plattegrond van hetgeen u wilt afrasteren, noteer hierbij ook de afmetingen.

2. Bij BTN de Haas kunnen we u dan vervolgens helpen met de artikelen die u allemaal nodig heeft. Waar moeten de dampalen komen, hoeveel isolatoren heeft u nodig en met welk draad gaat u werken?

3. Bepaal de juiste draadhoogte. De hoogte van het draad is afhankelijk van het dier achter de afrastering. Voor koeien willen wij het draad op 95cm hoogte hebben.

4. Bepaal waar de dam/hoekpalen moeten komen en sla deze 1.25m in de grond. Zo blijft er 1m boven de grond over.

5. Bevestig het glad draad om de dampalen heen met de D-knoop. De D-knoop is een stevige en nette knoop. 

6. Gebruik een S-isolator voor de geleiding van de stroom naar de volgende dam/hoekpaal. En verbind op dezelfde wijze de draad aan de andere kant.

7. Plaats tussen de dam/hoekpalen de line-post palen. Deze kunt u plaatsen door middel van de palenrammer. Bekijk hier de video!

8. Om de draad altijd op spanning te kunnen houden, ook met wisselende temperaturen, kunt u een trekveer gebruiken. Hiervoor knipt u de draad door en plaatst u de trekveer er tussen.

9. Vervolgens trekt u de draad op spanning zodat deze mooi strak komt te hangen. Dit doet u met een roterende draadspanner. Hiervoor hoeft u de draad niet door te knippen en kunt u de spanning, indien gewenst, altijd weer van de draad afhalen.

10. Bepaal de gewenste hoogte van de line-post clips en klik de clip op de paal met de draad er tussen.

11. Monteer het schrikdraadapparaat en zorg voor de aarding. Controleer als laatste de geleiding van de stroom met een voltmeter

Stap 1. De voorbereidingen

Stap 2. Checklist materialen

Stap 3. Hoekpalen plaatsen

Stap 4. Tussenpalen plaatsen

Stap 5. Poorten & isolatoren plaatsen

Stap 6. Geleiders plaatsen

Stap 7. Schrikdraadapparaat aansluiten

Stap 8. Afrastering onderhouden

De Gallagher Line-Post plaatsen

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina