Stap 6. Geleiders plaatsen

Kennisbank

Afrastering plaatsen:

Stap 6. Geleiders plaatsen

Stappenplan

Als alle isolatoren op hun plek zijn bevestigd, is het tijd om de geleiders te plaatsen. Per geleider, schrikdraad, schrikkoord, schriklint of staaldraad, verschilt de bevestiging. Hieronder laten we kort zien hoe u de geleiders het beste kunt bevestigen en verbinden.

Schrikkoord/schrikdraad aansluiten

Schrikkoord wordt door middel van de koordverbinder bevestigd aan bijvoorbeeld een poortgreep. Een koordverbinder kan ook gebruikt worden om twee verschillende koorden met elkaar te verbinden.

 

Hetzelfde systeem is er voor schrikdraad aansluiten. Met een schrikdraadverbinder kan schrikdraad worden vastgemaakt aan bijvoorbeeld een poortgreep. Met behulp van dit product kunnen twee schrikdraden eenvoudig en goed aan elkaar verbonden worden.

Schriklint bevestigen

Schriklint bevestigt u met een lintverbinder aan de lintisolator en uiteindelijk aan de poortgreep. Het is belangrijk dat de dunne staaldraadjes van het lint niet in aanraking met elkaar komen, want dan ontstaat er kortsluiting. 

Advies: zorg ervoor dat er geen kortsluiting ontstaat want dit voorkomt een slechtere geleiding en zorgt voor een langere levensduur van uw afrastering. 

 

Staaldraad bevestigen

Het plaatsen van staaldraad, ook wel glad draad genoemd, is een ander vak dan het plaatsen van kunststof draad en lint.

Stap 1. Glad draad bevestigt u met een D-knoop om de dampalen/hoekpalen heen.

Stap 2. Gebruik een S-isolator voor de geleiding van de stroom naar de volgende dam/hoekpaal.

Stap 3. Herhaal stap 1 en 2 bij alle hoekpalen.

Stap 4. Om het staaldraad op spanning te houden bij wisselende temperaturen worden trekveren bevestigd. U plaats de trekveren bij de begin- en eindpaal. Maar, u kunt ook het draad doorknippen om daar de trekveer tussen te plaatsen.

Stap 5. Vervolgens trekt u de draad op spanning zodat deze mooi strak komt te hangen. Dit doet u met een roterende draadspanner. Hiervoor hoeft u de draad niet door te knippen en kunt u de spanning, indien gewenst, altijd weer van de draad afhalen. En draadspanner is nodig op elke spanlengte. Dit houdt in dat u 1 draadspanner nodig bent per 2 hoekpalen. Het staaldraad is goed gespannen als de veer 3 tot 5cm ingedrukt is.

 

Stap 1. De voorbereidingen

Stap 2. Checklist materialen

Stap 3. Hoekpalen plaatsen

Stap 4. Tussenpalen plaatsen

Stap 5. Poorten & isolatoren plaatsen

Stap 6. Geleiders plaatsen

Stap 7. Schrikdraadapparaat aansluiten

Stap 8. Afrastering onderhouden

De Gallagher Line-Post plaatsen

Producten 1-12 van 69

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina