Pro-Keto en Reviva van Farm-O-San: De vliegende start voor uw melkkoe!

Kennisbank

Pro-Keto en Reviva
De vliegende start voor uw melkkoe!

Dracht en afkalven vergt veel energie van uw koe. Vooral tijdens en na het afkalven, kan hierdoor een negatieve energiebalans ontstaan. Uw koe kan symptomen zoals traagheid, geen eetlust, slechte conditie of een slechte melkgift vertonen. Als gevolg van een negatieve energiebalans kan er ketose ontstaan, ook wel slepende melkziekte genoemd.

Verhoog de droge stof opname

Verhoog het calciumniveau

Reviva of een infuus

Voorkom slepende melkziekte

Glucogene energie

Optimale body condition score

Gemiddelde kosten ketose


Oorzaak van Ketose

Energietekort is dé oorzaak van ketose. Tijdens en na het afkalven heeft de koe een grote behoefte aan energie en is het van groot belang dat zij zo snel mogelijk voer opneemt om in die behoefte te voorzien. Maar soms is een koe zwak en neemt zij te weinig voer op, met als gevolg een tekort aan energieopname. Dit tekort gaat uw koe vervolgens aanvullen door het eigen lichaamsvet af te breken. Bij dit proces worden ketonen gevormd, ook wel afvalstoffen genoemd. Door het energietekort is zij niet in staat om deze ketonen af te breken en ontstaat er uiteindelijk ketose.

Verklein de kans op ketose: denk in oplossingen!

U kunt de kans op ketose bij uw koe verkleinen door o.a. de energie-inname te vergroten. Het toedienen van extra energie kan door middel van verschillende oplossingen. Naast het aanbieden van een goed rantsoen in de droogstand en na het afkalven hebben wij twee uitstekende artikelen van Farm-O-San in het assortiment: Reviva en Pro-Keto!

Reviva, de smakelijke koedrank!

Tijdens het afkalven heeft uw koe veel energie, vocht, elektrolyten en calcium verloren. Met Reviva kunnen deze tekorten snel aangevuld worden. Reviva is rijk aan calcium en energie en verhoogt hierdoor de calciumspiegel van het bloed en het verbetert de opname van droge stof. Daarnaast is deze koedrank ook nog eens zeer smakelijk voor uw koe!


Voor de juiste toediening heeft u 1 kg Reviva per koe nodig. De koedrank is verkrijgbaar in een 7 kg en een 15 kg verpakking.

Pro-Keto, voor grote hoeveelheden glucogene energie!

Om de energie-inname van uw koe op een snelle manier te vergroten, is het gebruik van Pro-Keto zeer gewenst. Het dieetvoer en is rijk gevuld met de juiste ingrediënten. Zo bevat het propyleenglycol en glycerine, voor extra energie. Niacine en vitamine B12 voor de verbetering van de energieopname. Choline voor de ondersteuning van de leverfunctie. En vitamine E en zink voor het vergroten van de weerstand.

Voor de juiste toedieningen geeft u 2 maal daags 100-125ml per koe, gedurende 3 tot 6 weken na het afkalven. Bij klinische ketose geeft u 2 maal daags 250ml. Pro-Keto is verkrijgbaar in een 5 liter, 25 liter en een 200 liter verpakking.