Verhoog de droge stof opname na het afkalven met Reviva van Farm-O-San!

Kennisbank

Verhoog de droge stof opname na het afkalven met Reviva van Farm-O-San!

Afkalven en opstarten van de lactatie vergt veel energie van uw koe. Om er voor te zorgen dat het opstarten van de lactatie en het opnemen van droge stof na het afkalven goed verloopt, willen wij u graag informeren over het gebruik van Reviva van Farm-O-San. 

Veranderingen tijden en na het afkalven

Tijdens en na het afkalven ontstaan er metabole veranderingen en veranderingen in de hormoonhuishouding van uw koe. Deze veranderingen kunnen zorgen voor een grote verlaging van de droge stofopname en het veroorzaken van een negatieve energiebalans.
Tijdens het afkalven verliest de koe vocht en elektrolyten. Dit verhoogt de kans op uitdroging, waardoor de voeropname na het afkalven kan verminderen. Een verminderde voeropname resultaat in een negatieve energiebalans en dit wilt u voorkomen!

Toedienen en bereiding

Reviva is eenvoudig aan te mengen met water. Meng 1kg Reviva met 10 liter heet water (40-45°C). Na het mengen zal de oplossing oranje kleuren. Voeg daarna 10 liter koud water toe totdat het een drinktemperatuur van 25-30°C heeft bereikt. Vervolgens kunt u het aanbieden aan de koe.

De koedrank is verkrijgbaar in een 7 kg en een 15 kg verpakking.

 

Samenstelling per kg product: Dextrose 31.5%, Natriumbicarbonaat 5.0%, Calcium 4.4%, Natriumchloride 7.5%, Vitamine A 80.000 IU, Vitamine D3 18.000 IU, Vitamine E 2.700 IU, IJzer 200mg, Mangaan 190mg, Selenium 1.4mg, Saccharomyces cerevisiae 0.6mg, Bètacaroteen 200mg.