Verhoog het calciumniveau na het afkalven met Reviva van Farm-O-San!

Kennisbank

Verhoog het calciumniveau na het afkalven met Reviva van
Farm-O-San!

Rond het afkalven wordt de melkproductie bij uw koe opgestart. Tijdens dit proces is de behoefte aan calcium hoog en zal die behoefte ook steeds meer toenemen. Calcium is niet alleen nodig voor het opstarten van de lactatie, maar is ook nodig voor een goede spierwerking en het immuunsysteem van uw koe. Om al deze functies voldoende te laten functioneren, dient er voldoende calcium aanwezig te zijn.

Oorzaak van het tekort aan calcium

Door de behoefte aan calcium, door o.a. het opstarten van de lactatie, moet het lichaam van de koe zich snel aanpassen. Calcium bevindt zich in de bloedbaan en in de botten. Bij een verhoogde vraag naar calcium gebruikt de koe eerst de voorraad uit het bloed. Dit wordt vervolgens weer aangevuld met calcium uit de botten. Het mobiliseren van calcium uit de botten vereist een hormonale aanpassing die pas na twee dagen is voltooid. In die tussentijd heeft de koe dus een tekort aan calcium.

Verhoog de opname van calcium met Reviva!

Verhogen van het calciumniveau is essentieel voor een goede start van de lactatie en de gezondheid van uw koe. Om het tekort aan calcium aan te vullen kunt u het beste Reviva van Farm-O-San aan uw koe verstrekken. Met de standaarddosering van Reviva wordt er 44 gram calcium uit verschillende bronnen aangeboden. Hierdoor wordt het bloedcalciumniveau verhoogd de eerste twee dagen na het afkalven.

Toedienen en bereiding

eviva is eenvoudig aan te mengen met water. Meng 1kg Reviva met 10 liter heet water (40-45°C). Na het mengen zal de oplossing oranje kleuren. Voeg daarna 10 liter koud water toe totdat het een drinktemperatuur van 25-30°C heeft bereikt. Vervolgens kunt u het aanbieden aan de koe.

De koedrank is verkrijgbaar in een 7 kg en een 15 kg verpakking.

 

Samenstelling per kg product: Dextrose 31.5%, Natriumbicarbonaat 5.0%, Calcium 4.4%, Natriumchloride 7.5%, Vitamine A 80.000 IU, Vitamine D3 18.000 IU, Vitamine E 2.700 IU, IJzer 200mg, Mangaan 190mg, Selenium 1.4mg, Saccharomyces cerevisiae 0.6mg, Bètacaroteen 200m