Refractometer / biestmeter | analoog

SKU
122219
20% Korting Voor € 36,80 € 44,53 Van € 46,00 € 55,66
Koop 1 voor € 36,80 € 44,53 per stuks
Koop 3 voor € 34,50 € 41,75 per stuks (25% korting)
Koop 6 voor € 32,20 € 38,96 per stuks (30% korting)
Direct leverbaar
GRATIS VERZENDING
vanaf 175 euro excl btw
ERVARING
Meer dan 240.000 klanten geholpen
ALTIJD EEN GOEDE PRIJS
Prijzen op de webshop zijn altijd actueel

SNELLE LEVERING
Voor 14.00 besteld, volgende werkdag in huis

Zeer handige refractometer/biestmeter analoog voor het nauwkeurig meten en testen van de kwaliteit van de biest. De meter wordt geleverd in een luxe kunststoffen bewaardoos inclusief druppelpipet, schroevendraaier en handleiding. De meter is geschikt voor zowel runderen, als schapen en geiten biest.

Zorg voor een goed biestmanagement, gebruik een biestmeter!

Goede biestvoeding is zeer belangrijk en noodzakelijk tijdens de eerste levensuren van uw kalveren. In biest zitten afweerstoffen die het kalf alleen in de eerste 24 levensuren goed opneemt, omdat de darmwand dan nog open staat. De afweerstoffen dragen bij aan het opbouwen van het immuunsysteem van het kalf, om zo infecties aan longen en darmen te voorkomen.

Met de analoge refractometer kunt u eenvoudig en snel de kwaliteit aflezen. De biestmeter is uitgevoerd met ATC, waardoor deze zeer nauwkeurig is en zit verpakt in een luxe doos met druppelpipet, schroevendraaier en handleiding. De meter heeft een meetbereik van 0-32% brix en geeft onmiddellijk een uitslag die eenvoudig af te lezen is. Met de biestmeter brengt u uw biestmanagement naar een hoger niveau!

Naast het meten van de biestkwaliteit, kunt u met de refractometer ook checken of de melkpoeder met de juiste concentratie is aangemaakt. Zo hoort een concentratie van 150 gram melkpoeder per liter een brixwaarde van 14 á 15 te hebben. Bij 170 gram poeder per liter is dit 16 á 17%. 

Hoe meet u de biest met een refractometer?
De kwaliteit van het biest kunt u niet met het blote oog zien, maar moet gemeten worden. Met behulp van een biestmeter, ook wel refractometer genoemd, kunt u eenvoudig de biest meten. Met de meter meet u de breking van licht dat door de biest schijnt. Deze breking is gekoppeld aan de hoeveelheid droge stof in de biest. Hoe hoger de Brix-Waarde, hoe hoger het droge stof percentage. De verhouding brix en droge stof is ongeveer 1:1. Een Brix-waarde van 19% staat voor ongeveer 19% droge stof. Bekijk voor een volledige uitleg het filmpje, zie afbeeldingen.

Hoe weet u of de biest voldoende kwaliteit heeft?
De meter meet eenvoudig en snel de Brix-waarde van de biest. Is deze waarde 22 of hoger dan kunt u de biest aan het kalf voeren. Is de waarde 19,20 of 21? Dan voegt u Colostrum toe. Bij een waarde van 18 of lager is het onverstandig om de biest te voeren aan het kalf.

Meer informatie over het biestmanagement? Bekijk dan snel onze kennisbankpagina!

Specificaties:

  • Geschikt voor: biest van runderen, schapen en geiten
  • Te gebruiken bij: meten kwaliteit biest
  • Type: Biestmeter / refractometer
  • Meetbereik: 0 – 32%
  • Inclusief: Opbergkoffer, druppelpipet, schroevendraaier en handleiding

 

Meer informatie
EAN8717154826142
DiersoortGeiten, Kalveren, Koeien, Lammeren, Schapen