Stap 7. Schrikdraadapparaat aansluiten

Kennisbank

Afrastering plaatsen:

Stap 7. Schrikdraadapparaat aansluiten

Stappenplan

De afrastering staat. Nu is het tijd om hier een elektrische afrastering van te maken, zodat uw dieren niet door uw net geplaatste omheining breken.

Stappenplan schrikdraadapparaat aansluiten

Stap 1. Bij het schrikdraadapparaat zit een handleiding die u volgt voor het aansluiten van het apparaat. Het aansluiten kan per apparaat verschillen.

Tip: plaats het apparaat zo centraal mogelijk.

Stap 2. Vervolgens zorgt u voor een goede aarding door middel van aardpennen. Als er geen goede aarding aanwezig is, zal het schrikdraadapparaat niet werken. Voor een stappenplan van het monteren van de aarding kunt u kijken op onze kennispagina aarding bij een elektrische afrastering.

Stap 3. Heeft u het schrikdraadapparaat gemonteerd aan de aardpen of aardpennen? Dan kunt u vervolgens de grondkabel bevestigen aan de groene knop van de weideklok.

Stap 4. Nu is het tijd om het schrikdraad aan te sluiten. Verbind het schrikdraadapparaat aan de geleiders van het weiland met een grondkabel/verbindkabel. Voor het aansluiten van een weideklok aan lint hebben wij een speciale aansluitkabelset van Gallagher.

Stap 5. Controleer met een schrikdraadtester of uw elektrische afrastering naar behoren werkt.

 

Tip: heeft u meerdere stukken afrastering, maar hoeven deze niet allemaal onder stroom te staan? Gebruik dan een perceelschakelaar.

Tip: heeft u een elektrische afrastering langs een openbare weg? Denkt u er dan om dat u om de 50 meter een waarschuwingsbord moet plaatsen volgens de wet.

Tip: bescherm uw schrikdraadapparaat met een bliksembeveiliger. Deze geleidt de bliksem naar de aarding waardoor uw apparaat niet stuk gaat.

 

Stap 1. De voorbereidingen

Stap 2. Checklist materialen

Stap 3. Hoekpalen plaatsen

Stap 4. Tussenpalen plaatsen

Stap 5. Poorten & isolatoren plaatsen

Stap 6. Geleiders plaatsen

Stap 7. Schrikdraadapparaat aansluiten

Stap 8. Afrastering onderhouden

De Gallagher Line-Post plaatsen

19 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina