Goodnature A24 ratten- en muizenval

Kennisbank

Goodnature A24 ratten- en muizenval

Ongedierte in- of rondom uw boerderij of huis is enorm vervelend. Ratten en muizen komen voornamelijk voor in stallen, omdat hier vaak veel (rest) voer te vinden is. Ongedierte kan veel overlast veroorzaken, maar ook vanuit hygiënische oogpunten heeft u deze dieren liever niet. Het bestrijden van ratten en muizen kunt u op vele manieren doen, hiervoor zijn er verschillende soorten vallen en bestrijdingsmiddelen. Bent u op zoek naar een manier om ongedierte te bestrijden zonder gebruikt te maken van gif? Bekijk dan deze automatische ratten/muizenval van Goodnature!

De Goodnature automatische rattenval/muizenval A24

Goodnature is met dé oplossing gekomen om ratten en muizen te bestrijden zonder gebruik te maken van gif. Het grote voordeel van een muizen- of rattenval zonder gif is dat u er zeker van bent dat u geen schade toebrengt aan andere dieren. Daarnaast komt het ongedierte op een effectieve, humane en veilige manier aan het einde van zijn leven.

Begin op tijd met het bestrijden van ongedierte, zo voorkomt u dat:

 • muizen en ratten ziektes overdragen, zoals Salmonella
 • de dieren stalbranden kunnen veroorzaken 
 • muizen nesten krijgen, normaal krijgt een muis ongeveer 8 nesten per jaar met 4 tot 7 jongen per nest
 • ratten nesten krijgen, normaal krijgt een rat ongeveer 4 tot 7 nesten per jaar met 8 tot 12 jongen per nest

Hoe werkt de Goodnature A24?

U hangt of plaatst de automatische ratten- of muizenval A24 op een geschikte plek. In het volgende stuk tekst leest u hoe u achter de juiste plek voor de ongedierteval komt en hoe u de val plaatst. Wanneer de val eenmaal op zijn plek staat/hangt, gaat u ongedierte bestrijden.

In de val zit een automatische lokstofpomp. De lokstof heeft een aantrekkelijke chocolade geur die vanaf grote afstand te ruiken is door ratten en muizen. Doordat de pomp automatisch de geur verspreidt, is er altijd een aantrekkelijke geur aanwezig.

Wanneer het dier in de val kruipt richting de aantrekkelijke lokstof, raakt het dier een dun pennetje. Dit wordt ook wel de trigger/trekker genoemd. Door de trigger wordt de val geactiveerd en wordt een zuiger/stamper afgevuurd. Deze zuiger/stamper wordt aangedreven door het CO2 patroon en zal hierdoor met een harde knal het dier in de nek raken. Door deze harde knal is het dier op slag dood, mede doordat dit een zwak gedeelte van het dier is.

Nadat de val geactiveerd is en een rat of muis is gedood, activeert/reset de val zichzelf weer opnieuw. Ook blijft de lokstof door de automatische pomp een aantrekkelijke geur afgeven.

U kunt met de muizen- en rattenval zonder gif maar liefst 24 dieren bestrijden! Het grote voordeel is dat u hier geen omkijken naar heeft. Wel raden wij u aan om af en toe te kijken of er geen dode dieren blijven liggen, deze schrikken ander ongedierte af. Bij deze val komt geen gif te pas en de val zal ratten en muizen op een humane, effectieve en veilige manier aan hun einde helpen.

Het plaatsen van de Goodnature A24

Het plaatsen van de automatische val is een belangrijke klus. Het plaatsen zelf is niet veel werk, maar het opzoeken van de meest effectieve plek kan tijd in beslag nemen.

 1. De eerste stap is het opzoeken van de meest effectieve plek voor de val, hiervoor hangt u de detectiekaartjes op verschillende plaatsen op. Ratten en muizen zijn schuw en lopen daardoor graag langs randen, plinten en andere obstakels. Dit zijn goede plaatsen voor de kaartjes. Ook moet u denken aan plekken die verder weg van de voedselbron zijn. De ratten zijn misschien verder weg gehuisvest dan u denkt. 
  Vouw de detectiekaartjes voor het ophangen dubbel. Hierdoor komt er aantrekkelijk lokstof beschikbaar. Schroef de kaartjes vast met de bijgeleverde schroefjes en laat de kaartjes minimaal 3 nachten hangen. Vervolgens kunt u aan de kaartjes zien welke zijn aangevreten of niet. De plaats van de goed aangevreten kaartjes zijn een geschikte plek voor de Goodnature A24.
  Let op: Het vinden van de juiste plaats voor de val kost tijd. De dieren moeten 'verslaafd' raken aan het lokstof, waardoor ze in een later stadium in de val kruipen.
 2. De oranje houder kunt u door middel van schroeven aan een muur of paal bevestigen. Plaatst de val op een hoogte van 8 - 10cm van de grond af. De val klikt u gemakkelijk in de houder. In deze houder vindt u ook het CO2 patroon. Wilt u de val niet door middel van schroeven bevestigen? Dan kunt u de doorloophouder/bevestigingssteun gebruiken. Zo voorkomt u beschadigingen.
 3. Als de val op zijn plaats hangt, kunt u de onderdelen bevestigen.
  a. Haal het lipje van de automatische lokstofpomp en draai deze met de kap voor de lokstofpomp in de val.
  b. Het CO2 patroon draait u aan de onderkant in de val. Zodra u het CO2 patroon heeft geplaatst, is de val 'geladen'. Probeer de val niet uit met uw handen!
  c. Voor het tellen van het aantal gedode muizen/ratten plaatst u de digitale teller op het CO2 patroon.
 4. Als de val hangt, verdeelt u nog wat lokstof rondom de val om de dieren naar de val te lokken. Dit kunt u ook doen met de automatische lokstofpomp, voordat u deze plaatst. Maar u kunt ook gebruik maken van de losse zakjes lokstof.

Tip: Voorkom dat er andere voedselbronnen aanwezig zijn waar het ongedierte van kan eten. Zo vergroot u de kans dat de dieren naar de val lopen.

Onderdelen van de Goodnature A24:

Wanneer u de ongedierteval A24 op een moeilijk bereikbare plek wilt neerzetten of de val niet wilt ophangen om beschadigingen te voorkomen, kunt u de doorloophouder gebruiken. De Goodnature automatische val is makkelijk te plaatsen/klikken in de bevestigingssteun.

De automatische lokstofpomp heeft een aantrekkelijke chocolade geur die vanaf grote afstand te ruiken is door ratten en muizen. Doordat de pomp automatisch de geur verspreidt, is er altijd een aantrekkelijke geur aanwezig. Dit komt doordat gas in de pomp het lokstof er geleidelijk uit drukt. De pomp gaat na het installeren en activeren maar liefst 6 maanden mee.

Om muizen en ratten naar uw val te lokken, kunt u de aantrekkelijke lokstof met chocolade-geur gebruiken. Het gebruik van lokstof is belangrijk omdat de dieren zich op hun gemak moeten voelen. De dieren moeten 'verslaafd' worden aan de smaak. Dit proces kost tijd en het gebruik van lokstof helpt hierbij.

De CO2 patronen zijn een belangrijk onderdeel om ongedierte te bestrijden zonder gif. De patronen zorgen voor de kracht achter de zuiger/stamper. De patronen zijn uitvoerig getest. U kunt met 1 patroon maar liefst 24 ratten of muizen vangen. Om bij te houden wanneer u het patroon moet vervangen, moet u zelf de digitale teller op de val plaatsen.

De juiste plaats voor de automatische val vinden kost tijd. Het opzoeken van de juiste plek doet u door middel van detectiekaarten. De kaarten vouwt u dubbel waardoor er lokstof vrij komt. Vervolgens hangt u de kaartjes op verschillende plekken op, zo komt u erachter op welke plekken knaagdieren zich veilig genoeg voelen om te gaan eten. De aangevreten kaarten zijn een goede plek om de val te plaatsen. Toch wijzen we u er op dat het vangen van ongedierte tijd kost. De dieren moeten wennen aan de val in hun omgeving en het opzoeken van de meest geschikte plek kan tijd in beslag nemen.

Wilt u weer een jaar vooruit met de automatische val? Dan maken wij het u graag gemakkelijk met het navulpakket voor 1 jaar.

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina