Een schrikdraadapparaat op accu of 230V?

Kennisbank

Verschillende soorten schrikdraadapparaten
Een schrikdraadapparaat op accu of 230V?

Afkalven en opstarten van de lactatie vergt veel energie van uw koe. Om er voor te zorgen dat het opstarten van de lactatie en het opnemen van droge stof na het afkalven goed verloopt, willen wij u graag informeren over het gebruik van Reviva van Farm-O-San. 

Schrikdraadapparaat 230V

Wanneer u netstroom 230V in de buurt van het weiland heeft, kunt u een weideklok op 230V aanschaffen. Een weideklok op het lichtnet is ideaal wanneer u een permanente afrastering gaat plaatsen. Zo hoeft u ook niet meer om te kijken naar de stroomvoorziening.

Schrikdraadapparaat op accu of batterij

Een schrikdraadapparaat op accu of batterij is ideaal wanneer er geen netstroom in de buurt van het weiland aanwezig is. Een perceel land waar u uw dieren op wilt houden, kan namelijk buiten bereik zijn van een stroompunt. Voor deze situaties is een weideklok op accu de oplossing. Bij een stroomklok op accu moet u er wel om denken dat de accu naar verloop van tijd weer wordt opgeladen.

Een schrikdraadapparaat op accu is ideaal wanneer u alleen in een bepaald seizoen een weiland heeft. Het nadeel van deze apparaten is dat u wel moet controleren of de accu of batterijen nog vol zijn.

Schrikdraadapparaat op zonne-energie

Een schrikdraadapparaat dat werkt op zonne-energie heeft een geïntegreerd zonnepaneel.

Maar, u kunt ook kiezen voor een los zonnepaneel dat u gebruikt bij een schrikdraadapparaat op accu. Doordat de accu van deze weideklokken wordt gevoed door zonne-energie is dit apparaat zeer milieubewust, maar ook voordelig in de kosten. Daarnaast zijn dit compacte apparaten. Een nadeel hiervan is dat deze apparaten niet geschikt zijn voor lange en/of permanente afrasteringen. Een extra voordeel is dat u onafhankelijk bent van een stroompunt.

Kunt u geen keuze maken?

Bent u op zoek naar een schrikdraadapparaat die zowel werkt op 230V, op een accu en op zonne-energie? Dan heeft u de keuze uit de MBS apparaten van Gallagher. Op deze apparaten kan gemakkelijk de gewenste vorm ingesteld worden. 

Schrikdraadapparaat kopen

Bij aanschaf van een schrikdraadapparaat moet u rekening houden met de lengte van de afrastering en met het aantal draden dat u gaat gebruiken. Deze twee aspecten hebben invloed op de sterkte van het stroom door de geleiders en zijn belangrijk bij de keuze voor een schrikdraadapparaat.

 

Doet uw schrikdraadapparaat het niet? Controleer dan of de aarding goed voor elkaar is en bekijk onze informatiepagina 'Aarding bij afrastering'.

Producten 1-12 van 45

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina