Een schrikdraadapparaat op accu of 230V?

Kennisbank

Verschillende soorten schrikdraadapparaten
Een schrikdraadapparaat op accu of 230V?

Er zijn verschillende soorten schrikdraadapparaten, zoals een 230V schrikdraadapparaat, een schrikdraadapparaat op accu of batterij en een schrikdraadapparaat op zonne-energie. Wilt u een elektrische omheining aanleggen, maar weet u niet precies welk soort schrikdraadapparaat u daarvoor nodig heeft? Lees dan snel verder in de onderstaande tekst!

 

Schrikdraadapparaat 230V

Wanneer u netstroom in de buurt van het weiland heeft, kunt u een weideklok op 230V aanschaffen. Een weideklok op het lichtnet is ideaal wanneer u een permanente afrastering gaat plaatsen. Zo hoeft u ook niet meer om te kijken naar de stroomvoorziening. Dit soort apparaten zijn erg betrouwbaar omdat er geen batterij of accu in zit die leeg kunnen raken. 

Schrikdraadapparaat op accu of batterij

Een schrikdraadapparaat op accu of batterij is ideaal wanneer er geen netstroom in de buurt van het weiland aanwezig is. Maar kiest u dan voor een batterij of accu?

9V batterij: de apparaten die door een 9V batterij worden gevoed zijn vaak lichter en hierdoor geschikt voor minder lange afrasteringen. Ideaal om te gebruiken bij vee op afstand. Let er wel op dat een batterij leeg raakt en dat deze niet opgeladen kan worden. 

12V accu: heeft eigenlijk dezelfde eigenschappen als een batterij alleen kan deze wel weer worden opgeladen en kan deze over het algemeen ook de wat zwaardere apparaten voeden. 

 

Schrikdraadapparaat op zonne-energie

Een schrikdraadapparaat dat werkt op zonne-energie maakt ook gebruik van een accu. Hierbij zorgt het paneel ervoor dat de accu weer wordt opgeladen. Dit maakt deze apparaten erg milieubewust. Deze soort apparaten kunnen tot 3 weken zonder zon doorwerken. Het speciale aan de solar apparaten van Gallagher is de opbouw van de panelen. Deze bestaan namelijk uit 2 fases. Mocht er bijvoorbeeld vogelstront op het ene paneel zitten, dan kan de andere paneel nog gewoon zijn werk doen! 

Kunt u geen keuze maken?

Bent u op zoek naar een schrikdraadapparaat die zowel werkt op 230V, op een accu en op zonne-energie? Dan heeft u de keuze uit de MBS apparaten van Gallagher. Op deze apparaten kan gemakkelijk de gewenste vorm ingesteld worden. 

Schrikdraadapparaat kopen

Bij aanschaf van een schrikdraadapparaat moet u rekening houden met de lengte van de afrastering en met het aantal draden dat u gaat gebruiken. Deze twee aspecten hebben invloed op de sterkte van het stroom door de geleiders en zijn belangrijk bij de keuze voor een schrikdraadapparaat.

 

Doet uw schrikdraadapparaat het niet? Controleer dan of de aarding goed voor elkaar is en bekijk onze informatiepagina 'Aarding bij afrastering'.

29 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina