Husqvarna robotmaaier kopen? Welke past bij u?

Bent u het zat om het gras zelf te maaien, heeft u te weinig tijd om het gras te maaien of bent u gewoonweg zelf niet meer in staat om te maaien? Wilt u liever een volledig automatisch systeem en geen omkijken meer naar het maaien? Dan adviseert BTN de Haas om een Husqvarna robotmaaier te kopen. Maar welke Husqvarna robotmaaier past het beste bij uw gazon en situatie?

 

Waar moet ik op letten bij de keuze voor een robotmaaier?

BTN de Haas heeft verschillende robotmaaiers in het assortiment. Maar welke robot past het beste bij uw situatie en waar moet u op letten bij de keuze voor een robotmaaier? De belangrijkste onderwerpen zijn: de grootte van het gazon, de gewenste werkuren en de inrichting van de tuin.

De grootte van het gazon

De grootte van het gazon is een belangrijk gegeven bij de keuze voor een robotmaaier. In de omschrijving wordt de maximale maaicapaciteit weergegeven. De maximale maaicapaciteit is het aantal m² dat de robot maait, wanneer deze 24/7 werkt en alleen zou stoppen om te laden.

BTN de Haas adviseert daarom ook om een robot aan te schaffen die een aanzienlijk hogere capaciteit heeft dan de afmeting van uw gazon. Hierdoor is er ook de gelegenheid voor spelende kinderen, huisdieren en andere activiteiten op het gazon.

Rekenvoorbeeld:
Is uw gazon bijvoorbeeld 400m² en wilt u dat de robot tussen 7.00 en 16.00 uur (9 uur) maait? Dan gebruiken wij de berekening: 9 uur / 24 uur = 0,375. Dan heeft u een capaciteit nodig van 400/0.375=1.066m².

De gewenste werkuren

Naast de grootte van het gazon, spelen de gewenste werkuren ook een belangrijke rol. Bepaal van te voren hoeveel uren de robot kan en mag maaien.

De inrichting van de tuin

De inrichting van uw tuin speelt een grote rol bij de keuze voor het type robotmaaier en voor de keuze of een robotmaaier überhaupt geschikt is voor uw tuin. Is uw tuin open en  vlak of heeft uw tuin veel hellingen? Moet de robot veel bochten maken, omdat er bijvoorbeeld veel struiken staan? Of is uw tuin complex doordat er meerdere struiken/bomen staan, veel hellingen en paden zijn en uit meerdere delen bestaat?

De voordelen van een robotmaaier

Een robotmaaier heeft meerdere voordelen in vergelijking met duw- en zitmaaiers. Eén van de voordelen is het automatische systeem, u hoeft zelf niet meer te maaien. Dankzij de begrenzingsdraden blijft de robot in uw tuin. Een ander voordeel van de robotmaaier is het willekeurige maaipatroon. De robot maait in verschillende richtingen. Hierdoor ontstaan er geen lijnen of maaisporen en blijft uw gazon mooi egaal.

Dankzij de werking op accu heeft de robotmaaier geen uitstoot en is het beter voor het milieu. Door de accu heeft de robotmaaier ook een laag geluidsniveau. U kunt zelf heerlijke ontspannen op het terras zitten en uw buren worden niet meer gestoord door het geluid van een grasmaaier.

Welk type robotmaaier?

BTN de Haas heeft verschillende types Husqvarna robotmaaiers in het assortiment. Maar welk type robotmaaier past het beste bij uw situatie en tuin? In onderstaand tabel zijn verschillende soorten tuinen geschetst. Bekijk welke tuin het dichtste bij uw eigen tuin en situatie in de buurt komt en maak de keuze voor de ideale robotmaaier.

  Soort tuin  /  Type robot   105     310    315   315X    420   430X    440    450X 
  ±400m², open, vlak     ●●●   ●●●     ●●●     ●●●   ●●●     ●●●   ●●●    ●●●
  ±400m², hellingen, obstakels     ●●●   ●●●   ●●●   ●●●   ●●●   ●●●   ●●●   ●●●
  ±800m², open, vlak   ○○○   ●●●   ●●●   ●●●   ●●●   ●●●   ●●●   ●●●
  ±1500m², open, vlak   ○○○   ○○○   ●●●   ●●●   ●●●   ●●●   ●●●   ●●●
  ±1500m², hellingen, obstakels    ○○○   ○○○   ●●○   ●●○   ●●●   ●●●   ●●●   ●●●
  tot 1500m², meer dan 1 nauwe doorgang     ○○○   ○○○   ●○○   ●○○   ●●●   ●●●   ●●●   ●●●
  tot 2500m², open, vlak   ○○○   ○○○   ○○○   ○○○   ●○○   ●●●   ●●●   ●●●
  tot 2500m², hellingen, obstakels    ○○○   ○○○   ○○○   ○○○   ○○○   ●●●   ●●●   ●●●
  2500-5000m², open of complex, met of zonder 
  hellingen en obstakels 
  ○○○    ○○○   ○○○    ○○○   ○○○    ●●○   ●●○   ●●●
   Meer info
 model105  
 Meer info
 model310 
 Meer info
 model315 
 Meer info
 model315X 
 Meer info
 model420 
 Meer info
 model430X 
 Meer info
 model440 
 Meer info
 model450X 

 

De robotmaaiers van Husqvarna

Met een robotmaaier van Husqvarna bent u verzekerd van uitstekende kwaliteit en betrouwbaarheid. Husqvarna is al meer dan 20 jaar bezig met innovatie, testen en verfijning en is hierdoor marktleider op het gebied van robotmaaiers. BTN de Haas is verzekerd van de kwaliteit en is daarom hét adres voor Husqvarna machines.

BTN de Haas: Advies op maat voor de juiste robotmaaier

Door het ruime assortiment Husqvarna robotmaaiers is de keuze voor het juiste type niet altijd even eenvoudig. Welke robotmaaier past nou het beste bij uw situatie? Bij BTN de Haas bent u aan het juiste adres voor advies op maat. In de winkel staan diverse robotmaaiers ruim voor u uitgestald en kunt u alle vragen stellen aan één van onze specialisten. Aan de hand van een aantal vragen, wordt de gewenste situatie geschetst en de beste robot voor uw situatie gekozen.

van 8

Foto-tabel  Lijst 

van 8

Foto-tabel  Lijst