Door verwachte drukte is de levertijd 5 werkdagen Lees hier de aangepaste maatregelen in het kader van het CORONA-virus

Wolven verjagen? Gebruik een afrastering

De terugkeer van de wolf is een veelbesproken onderwerp. En ook in Nederland wordt de wolf op steeds meer plekken gespot. De terugkeer van de wolf brengt risico’s met zich mee voor dierenhouders, want waar wolven leven worden helaas ook dieren gedood. Dit risico moet natuurlijk zoveel mogelijk beperkt worden. Maar hoe moet je wolven verjagen of weren? Het plaatsen van een goede afrastering is hier het antwoord op!

Hoe ziet een wolvenafrastering eruit?Wolvenafrafrastering

Om wolven te weren van uw land heeft u een speciale afrastering nodig. Een wolvenafrastering is minimaal 120cm hoog en bestaat uit 5 tot 7 draden. Daarnaast is het gebruik van sterk en goed draad noodzakelijk en is gebruik van een krachtig schrikdraadapparaat aanbevolen.


U kunt er voor kiezen om een verplaatsbare of een vaste wolfwerende afrastering te plaatsen. Het verschil tussen beide soorten leggen wij u graag uit.

 

Verplaatsbare wolfwerende afrastering plaatsen

Wilt u graag een verplaatsbare wolfwerende afrastering plaatsen? Dan kunt u gebruik maken van de speciale Euronetz wolvennetten. De wolvennetten zijn afrasteringsnetten die u gemakkelijk kunt verplaatsen en zijn verkrijgbaar in twee soorten: met of zonder een +/- aansluiting. Een +/- aansluiting zorgt voor een zeer korte en hevige schok.

Vaste wolfwerende afrastering plaatsen

Wilt u graag wolven bij uw dieren vandaan houden, door een vaste wolfwerende afrastering te plaatsen? Dan is het belangrijk om gebruik te maken van een zeer goede geleider, geschikt afrasteringpalen en een goed schrikdraadapparaat. Om u wegwijs te maken in het ruime assortiment met afrasteringspalen en geleiders, hebben wij de meest geschikte soorten voor u op een rij gezet.

Soort afrasteringpaal

Voor het creëren van een permanente afrastering adviseren wij om de Insultimber afrasteringpalen van Gallagher te gebruiken. De Insultimber palen zijn gemaakt van eerste klas kwaliteit, zelf isolerend en zeer geschikt voor een permanente afrastering dankzij een levensduur van wel 30 jaar. BTN de Haas adviseert om langere palen te gebruiken, zodat u een minimale hoogte van 120cm kunt bereiken.

Daarnaast kunt u ook kiezen voor de geïsoleerde Line Post palen met een hoogte van 1.35 meter. Dit type is duurzaam, flexibel en zeer geschikt voor een permanente afrastering.

Soort schrikdraad

Voor een permanente afrastering kunt u het beste High Tensile schrikdraad van Gallagher gebruiken. High Tensile is een gladde, gealuminiseerde draad met een superieure geleiding. Dankzij de hoge trekkracht zeer geschikt voor het weren van wolven.

Soort schrikdraadapparaat

Een schrikdraadapparaat is onmisbaar bij uw afrastering en om wolven te weren is een flinke lading noodzakelijk. BTN de Haas adviseert daarom ook een schrikdraadapparaat te nemen met een minimale voltage van 4500V.
Een lichnet apparaat met een zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding, is de M1400. Beschikt de plek van de afrastering niet over stroom, dan kunt u het beste kiezen voor MB2800i.

Plaatsen van de afrastering

Heeft u alle benodigdheden in huis voor het plaatsen van de afrastering? En wilt u graag het maximale uit de afrastering halen? Dan is het belangrijk om aan een aantal eisen te voldoen.

  • Zorg voor een minimale hoogte van 120cm.
  • Plaats de tussenpalen om de 10 meter en plaats elke 40 meter een vaste Insultimber hoekpaal van 200cm.
  • Plaats het eerste draad op 20cm hoogte, de tweede op 40cm, de derde op 65cm, de vierde op 90cm en de vijfde op 120cm.

Van hoog naar laag sorteren

9 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

9 artikel(en)

Foto-tabel Lijst