Betacraft

Betacraft
Farmers are hardcore

Wij maken kleding voor boeren. Dat is alles.

We laten ons inspireren door de mensen op het land. Zij die in de regen door moeten. Zij die doorpakken in de gierende wind. Zij die verbonden zijn met het landleven. Wij maken betrouwbare hoogwaardige werkkleding waarmee je het volhoudt tot de klus geklaard is. 

- Betacraft

Het verhaal van Betacraft

Betacraft is opgericht door een man met een inventieve geest en een belangrijk doel: Nieuw-Zeelandse boeren warm, droog en comfortabel houden. David Beatson, geboren in 1914, werd zich echt bewust van de eisen van het buitenleven toen hij diende in de Tweede Wereldoorlog. Thuisgekomen verruilde hij zijn baan in de stad voor het plattelandsleven. Met zijn ondernemersgeest begon hij een bedrijf in zijn garage in het Nieuw Zeelandse Palmerston North, waar hij paarden- en koeiendekens leverde en repareerde.

Met een grote schare klanten aan de achterdeur verfijnde David zijn vaardigheden en ontwikkelde hij een reputatie voor kledingstukken die robuust, duurzaam en altijd waterdicht waren. Zijn vak ontwikkelde zich uiteindelijk tot werkkleding die geschikt was voor de landbouwomstandigheden in Nieuw-Zeeland. Betacraft is nu in handen van de vierde generatie en blijft een familiebedrijf dat zich inzet voor de productie van duurzame kleding die bestand is tegen de meest extreme weersomstandigheden.

ISO940 workwear

De ISO940-collectie is ontwikkeld in de decennia dat wij werkkleding maken voor Nieuw-Zeelandse agrariërs. Extreme wind, hevige regen en vrieskou zijn niet ongebruikelijk in Nieuw-Zeeland. De ISO940 parka en regenbroek zijn winddicht, waterdicht en de technologie zorgt voor lichaamstemperatuur regulering tijdens het werk.

De weldoordachte constructie biedt bewegingsvrijheid. Dankzij strenge tests en designrevisies heeft deze collectie een reeks weloverwogen details. De Fit-Go capuchon biedt beschutting en betrouwbare bescherming tegen regen, zelfs bij harde wind. Dankzij de tweewegritssluiting kan de drager zitten, knielen of klimmen. Meerdere waterdichte zakken zijn ideaal voor mobiele telefoons en gereedschap. Magneetsluitingen op zowel de parka als de regenbroek zijn gemakkelijker te hanteren bij koude temperaturen en functioneren nog steeds als ze modderig zijn geworden.

Technidairy

De Technidairy collectie is zorgvuldig ontworpen om bestand te zijn tegen zuren en reinigingsmiddelen in de melkstallen. Deze lijn is 100% waterdicht en gemaakt met ultrahoogfrequent getapete naden. De superieure flexibiliteit, sterke materiaal en elasticiteit zorgen voor ultiem comfort en duurzaamheid.

Geschikt voor alle werkzaamheden op het erf en met het vee. 

MAMAKU

Onmiskenbaar geïnspireerd door Nieuw-Zeeland.

De zachtgroene afwerking en stoere constructie zijn geïnspireerd door het weelderige groene gras en de onverbiddelijke heuvels in het Nieuw-Zeelandse stadje Mamaku. Ons Mamaku jack is gemaakt voor mensen die een stevig kledingstuk nodig hebben voor het zware werk, maar ook iets willen dat warm en comfortabel is om te dragen bij verschillende activiteiten en situaties.

HERITAGE

Een moderne kijk op een klassieke stijl

Net als de Mamaku is de stoere en warme Heritage jas uitgerust met zakken in overvloed en is om de elementen te trotseren, waar je hem ook draagt. Robuust genoeg voor een dag op de boerderij, maar stijlvol genoeg voor een dag in de stad. Hij houdt de wind tegen en weerstaat lichte regen.

Zonder Heritage jack wilt u de deur niet meer uit.

QUEST FLEECE

Veelzijdige polar fleece tussenlaag

Maak kennis met de Quest collectie: de ultieme werkkleding voor de agrariër! Verkrijgbaar in verschillende makkelijk te dragen stijlen, perfect voor dagelijks gebruik. Deze collectie is ontworpen om de ontberingen van het boerenleven te doorstaan, is niet alleen duurzaam en warm, maar ook eenvoudig te wassen. Quest kleding is gemaakt van antipill polarfleece en is voorzien van versterkingspanelen van nylon op plaatsen die zwaar worden belast, zoals ellebogen en schouders. Elk kledingstuk heeft doordacht ontworpen zakken om te helpen bij verschillende taken op en buiten de boerderij. Quest is gemaakt van volledig gerecyclede materialen en verpakt met een PVA polymeer dat oplost in heet water en ook nog eens composteerbaar is.

Hoe waterdicht is waterdicht?

Wereldwijd is er een standaard testmethode die bepaalt hoe waterdicht een stof is, de zogenaamde ‘hydrostatische druktest’. Deze test geeft een eenheid van mm/m²/24 uur en wordt uitgevoerd met een hydrostatische druktestmachine. De meting wordt verkregen door een deel van de stof af te sluiten en mechanisch waterdruk op dat deel van de stof uit te oefenen met een waterkolom. Er wordt gemeten hoeveel waterdruk een stof kan verdragen voordat het water begint door te dringen. De waterdichtheid van de stof zelf is één onderdeel van de waterdichtheid van een kledingstuk is. Naden en sluitingen dragen hier ook aan bij.

Levenslange garantie

Betacraft doet er alles aan om kwaliteitsproducten te leveren. Daarom bieden we een beperkte levenslange garantie voor de levensduur van het kledingstuk. Uiteindelijk slijten alle producten na verloop van tijd en heeft alle kleiding een beperkte levensduur. Maar als één van onze producten defect raakt door een fabricagefout, bieden we een gratis reparatie of vervanging aan.