Verzorging koeien

Verzorging koeien

De verzorging van koeien en kalveren op uw bedrijf is een belangrijk onderdeel. BTN de Haas heeft een breed assortiment van A-merk producten om uw koeien in optimale conditie te houden. Deze producten hebben wij onderverdeeld in categorieën, namelijk klauwverzorging, uierverzorging, spray- en dipmiddelen, dracht, afkalven, jongvee, bolussen, mineralen en vitamines, scheren en injectiematerialen. Voor de verzorging en het bekappen van de klauwen hebben wij bijvoorbeeld hoefraspen en klauwblokjes in ons assortiment van merken als Hoof-fit en Bovi Bond. De uierverzorging en hygiëne is met name bij het melken van groot belang. Niet alleen de uiers van de dieren, ook het melkstel moet goed gereinigd worden om vervelende problemen te voorkomen. Bestel direct in onze webwinkel of laat u adviseren door onze deskundige medewerkers over de verzorging koeien in onze winkel in Groningen.

Producten 1-36 van 598

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Verzorging koeien stal

Als het weer slechter wordt, is het essentieel voor de verzorging koeien stal dat de dieren geschoren worden. Zo gaat u namelijk viezigheid tegen, kunnen koeien de warmte beter kwijt en wordt de kans op ziektes geminimaliseerd. In ons assortiment hebben wij topkwaliteit scheermachines en scheermessen van merken als Heiniger en Aesculap. Met onze bolussen, mineralen en vitamines kunt u ervoor zorgen dat zieke en zwakke koeien snel weer fit zijn. Dit is een essentieel onderdeel bij de verzorging koeien. Met onze injectiespuiten, naalden en infusen van hoogstaande kwaliteit kunt u onbezorgd medicijnen toedienen. Ook voor overige melkstalartikelen en reinigingsmiddelen melkstal bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben alles voor de verzorging koeien stal in ons assortiment.

Dracht

De dracht is een belangrijke fase en koeien hebben in deze periode aanvullende verzorging nodig. BTN de Haas heeft een ruim assortiment met artikelen die tijdens de dracht gebruikt of toegediend kunnen worden. Zo hebben wij o.a. melkziektedranken die ter preventie werken en (slepende) melkziekte voorkomen. Ook voor het droogzetten in een later stadium van de dracht hebben wij o.a. droogzet injectoren en bolussen ter aanvulling.

Laatste fase

Tijdens de laatste fase van dracht en afkalven komt het spijsverteringskanaal van de moederkoe in de verdrukking. De koe loopt meer risico op het ontwikkelen van mastitis, baarmoederinfectie en klauwproblemen. Deze klachten helpt u voorkomen met propyleenglycol-ketose, dat zorgt voor een goede energievoorziening en het aanvullen van de belangrijkste voedingsstoffen. Voordeel is dat na de dracht en het afkalven de melkproductie ook weer sneller op gang komt. Bij BTN de Haas vindt u alles wat u nodig heeft voor gezonde koeien en kalveren. Zo hebben wij ook bolussen, mineralen en vitamines in ons assortiment. U bestelt voordelig en wij zorgen voor een snelle verzending.

Droogzetten koe

Het droogzetten van een koe is een belangrijk onderdeel van de dracht. Goed droogzetten voorkomt problemen zoals uierontsteking. Uit onderzoek is gebleken dat 80% van de problemen tijdens de lactatie is voortgekomen uit de droogstand. Bekijk de speciale informatiepagina: Droge koe en droogzetten koe voor aanvullende informatie en belangrijke producten.