Melkmachine onderdelen

Kennisbank

Het belang van melkmachine onderdelen

Melkmachine onderdelen zijn enorm belangrijk voor het goed functioneren van de melkmachine. Verschillende onderdelen hebben een invloed op de melkprestaties en de melktijd. Sommige melkmachine onderdelen komen namelijk in aanraking met de koe en met het melk. Deze onderdelen spelen een belangrijke rol bij de uiergezondheid en de melkproductie van de koe, maar ook bij de kwaliteit van de melk. Vergeet daarom niet het onderhoud aan de melkmachine!

In de melkstal of melkrobot wordt twee keer daags en soms zelfs drie keer daags gemolken. Doordat er levende dieren aanwezig zijn en de melkinstallatie intensief wordt gebruikt, slijten verscheidene onderdelen. Omdat de onderdelen van de melkmachine invloed hebben op de melkprestaties en melktijd, is het belangrijk om geregeld de onderdelen te controleren en eventueel te vervangen. Zitten er geen scheurtjes in het rubber en functioneert alles nog naar behoren? Veel onderdelen zijn zonder onderhoudsmonteur te vervangen.


4 redenen waarom u op tijd uw melkmachine onderdelen moet vervangen:

  • Wanneer de onderdelen van de melkstal of melkrobot niet meer naar behoren zijn, kan dit de melktijd verlengen. Bij een melkrobot kan achterstallig onderhoud zorgen voor storingen.
  • Wanneer onderdelen zoals de tepelvoeringen en slangen versleten zijn, wordt de koe niet goed uitgemolken.
  • De uiergezondheid van de koe blijft optimaal
  • Ook hebben versleten onderdelen een nadelig effect op de melkprestaties doordat bacteriën zich kunnen nestelen in scheurtjes.

Producten 1-36 van 56

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina