Zitmaaier kopen: Tuintractor of frontmaaier?

 
Wilt u graag een perfect gemaaid gazon? Bij BTN de Haas bent u aan het juiste adres om een zitmaaier te kopen. Wij zijn dealer van Husqvarna en hebben een ruim assortiment met verschillende soorten grasmaaiers, waaronder zitmaaiers. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor duwmaaiers en robotmaaiers.
Heeft u een gazon met een oppervlakte boven de 400m²? Dan adviseren wij om een zitmaaier te kopen. Liever alles automatisch maaien? Bekijk dan eens onze robotmaaiers, meer informatie over verschillende types grasmaaiers leest u hier.
 

Welke zitmaaier past bij uw gazon en situatie?

De juiste keuze voor een zitmaaier is afhankelijk van het gazon, de situatie van de tuin en uw eigen wensen. Hoe is de indeling van uw tuin bijvoorbeeld? Heeft u moeilijk te bereiken plekken of heeft u juist een grote oppervlakte met alleen gras?

Bij BTN de Haas onderscheiden wij twee type zitmaaiers: de frontmaaier en de tuintractor. Bij de frontmaaier zit het maaidek aan de voorzijde van de machine en bij een tuintractor zit het maaidek onder de machine. Maar welke zitmaaier past nou het best bij uw gazon en situatie?

Frontmaaier; uitstekende wendbaarheid

De frontmaaier is zeer geschikt voor tuinen en gazons waar obstakels zijn. Obstakels zijn bijvoorbeeld bomen, struiken, bloembakken, vijvers, bloemperken, speeltoestellen en schuurtjes. Dankzij de uitstekende wendbaarheid en kleine draaicirkel maait u zo om de obstakels heen. Ook moeilijk bereikbare plekken, zoals onder struiken zijn voor een frontmaaier geen probleem. 

Een ander groot voordeel van de fontmaaier is de brede inzetbaarheid, het gehele jaar rond. Zo kunt u een borstel bevestigen om mee te vegen of een sneeuwschuif om alles sneeuwvrij te houden. De frontmaaiers bij BTN de Haas hebben een maaidek variërend van 85 tot en met 112cm.

Tuintractor; grote oppervlaktes maaien

De tuintractor is zeer geschikt voor tuinen met grote oppervlaktes gras, kleine weilanden, mini-campings, speelvelden en gazons waar weinig obstakels zijn. De tuintractor is ook de ideale zitmaaier voor oppervlaktes die niet helemaal gelijk zijn.  

Dankzij de pedaalbediening is het besturen van een tuintractor ook zeer eenvoudig. Dankzij de pedalen kunt u met twee handen sturen.

Maaidek mogelijkheden: Mulchen, opvangen of zijuitworp

Maaien kan op verschillende manieren. Elke manier heeft voor- en nadelen. Om u helpen bij de juiste keuze zetten we de voor- en nadelen even voor u op een rij.

Mulchen

U kunt er voor kiezen om het gras te mulchen door gebruik te maken van de BioClip-functie. Door te mulchen gaat het gras en de bladeren meerdere keren langs de messen, waardoor ze in kleine stukjes worden geknipt. Uiteindelijk blijven deze kleine stukjes achter op het gemaaide gras en fungeert als een natuurlijke meststof en zorgt voor een gezond en groen gazon. Mulchen zit standaard op een frontmaaier en is optioneel bij een tuintractor.

Opvangen

Wilt u een zeer net maairesultaat en geen gras restanten op het gemaaide gazon? Dan kunt u er voor kiezen om het gras op te vangen met een maaier met speciale opvangbak. Ideaal wanneer u wilt voorkomen dat uw kinderen na het spelen gras mee naar binnen nemen of voor een camping waar geen gras in een toiletgebouw mag komen. 

Zijuitworp

Voor het maaien van grote stukken gazon met langer gras is een tuintractor met zijuitworp zeer handig. Dankzij de zijuitworp kunt u het gras er gemakkelijk afmaaien. Een zitmaaier met mulchfunctie heeft meer moeite met langer gras. Let natuurlijk wel op dat het gras niet te lang is, want dit is voor een zitmaaier met zijuitworp ook niet geschikt.

Zitmaaiers van Husqvarna

BTN de Haas heeft gekozen voor de zitmaaiers van Husqvarna. Dankzij de jarenlange ervaring van al meer dan 325 jaar weten wij dat Husqvarna eerst klas kwaliteit levert. Hierbij staan prestatie, gebruiksvriendelijkheid en veiligheid hoog in het vaandel. Dankzij het ruime aanbod en de diverse modellen kan zowel de gewone burger, als de professional bij BTN de Haas terecht.

BTN de Haas: Advies op maat voor de juiste zitmaaier

Door het ruime assortiment zitmaaiers is de keuze voor het juiste type niet altijd even eenvoudig. Welke zitmaaier past nou het beste bij uw situatie? Bij BTN de Haas bent u aan het juiste adres voor advies op maat. In de winkel staan diverse zitmaaiers ruim voor u uitgestald en kunt u alle vragen stellen aan één van onze specialisten. Aan de hand van een aantal vragen, wordt de gewenste situatie geschetst en de beste zitmaaier voor uw situatie gekozen.