Airpress compressor

Bent u op zoek naar een compressor? Dan is een Airpress compressor de juiste keuze! BTN de Haas heeft een ruim assortiment met Airpress compressoren, van particulier naar professioneel gebruik. Door het ruime assortiment, wordt de keuze voor een compressor ook moeilijker. Welke compressor is geschikt voor u? Met deze informatiepagina helpen we u graag een stuk op weg. Stel uzelf de vraag: Gebruik ik mijn compressor incidenteel of constant?

Soorten compressoren: Welke compressor is geschikt voor u?

Bij BTN de Haas hebben we twee soorten compressoren. Welke compressor is geschikt voor u? De zuigercompressoren of de schroefcompressoren? Het belangrijkste verschil tussen deze twee soorten is de hoeveelheid gebruik. Gebruikt u de compressor incidenteel of gebruikt u de compressor constant? Bij incidenteel gebruik kunt u kiezen voor een zuigercompressor en bij constant gebruik voor een schroefcompressor.

   Gebruik:  Opbrengst:    Mobiliteit:    Compressie:  
 Zuigercompressor   Incidenteel    70-75%  Hoog  Pulserend
 Schroefcompressor    Constant  95%  Laag  Constant

 

Zuigercompressor van Airpress

Een zuigercompressor van Airpress is geschikt voor incidenteel gebruik. Incidenteel gebruik is enkele keren per dag en dan voor korte duur. Bij dit soort gebruik moet u denken aan werkzaamheden waarbij u een geen constante luchtafgifte nodig bent, zoals het gebruik van o.a. een blaaspistool, luchtgereedschap of verfspuit. Maar u kunt een zuigercompressor van Airpress ook gebruiken voor zwaardere incidentele werkzaamheden zoals de aandrijving van uw stalinrichting of het oppompen van een tractorband.

Aanbod zuigercompressoren

Het aanbod zuigercompressoren is ruim bij BTN de Haas en opgebouwd in verschillende series:

   • Blauwe serie: Compacte zuigercompressoren met een maximale druk van 8 bar, ideaal als instapmodel of voor particulier en semi-professional.
   • Grijze serie: De professionele zuigercompressoren met een maximale druk van 11 bar.
   • Gegalvaniseerde serie: Professionele compressoren met dubbelzijdig gegalvaniseerde ketels.
   • Industriële K-serie: Zeer professionele compressoren voor bedrijven waar kwaliteit en hoge luchtdruk op de eerste plaats staan. Met een maximale druk van 14 bar.

 

Schroefcompressor van Airpress

Een schroefcompressor van Airpress is geschikt voor constant gebruik. Met constant gebruik moet u denken aan (professionele) werkzaamheden die u de gehele dag kunt uitvoeren of uitgevoerd worden. Deze werkzaamheden kunnen bijvoorbeeld het gebruik van een melkrobot zijn of een constante werking van luchtsystemen in uw stal of op uw erf.

Aanbod schroefcompressoren

Het aanbod schroefcompressoren bij BTN de Haas is opgebouwd uit een tweetal types:

  • Basic Combi: De basis uitvoering onder de schroefcompressoren, met variërende aanzuigcapaciteit.
  • Basic Combi Dry: De basis uitvoering met koeldroger, voor het voorkomen van condensvorming. Verkrijgbaar in modellen met verschillende aanzuigcapaciteit en ketelinhoud.

 

Airpress compressor onderhoud

Raadpleeg altijd de handleiding van de fabrikant voordat u begint aan het Airpress compressor onderhoud. Schakel eerst de stroom uit en wacht tot de compressor voldoende is afgekoeld. Open het aftapkraantje aan de onderkant van het reservoir om condenswater weg te laten lopen. Wilt u het kraantje vervangen? U vindt dit onderdeel en andere handige compressor koppelingen eenvoudig bij BTN de Haas.

Als uw compressor op olie werkt, zorg er dan voor dat er voldoende olie in de motor zit. Controleer vervolgens de luchtfilters en blaas deze stofvrij. Vervang de filters als deze erg vuil zijn. Heeft uw compressor een aandrijfriem? Controleer de riem op scheuren en slijtage. Als de riem versleten is, kunt u deze vervangen voor een nieuwe. Door goed Airpress compressor onderhoud blijft uw compressor optimaal functioneren en verlengt u de levensduur.

 

Airpress compressor kopen?

Wilt u graag een Airpress compressor kopen, maar weet u niet welke compressor bij uw situatie past? Onze gespecialiseerde medewerkers helpen u graag bij het juiste advies. Dankzij de jarenlange ervaring kunnen onze medewerkers uw goed helpen bij de juiste keuze. BTN de Haas is dealer van Airpress en heeft daardoor ook een ruim aanbod. BTN de Haas is het juiste adres om uw Airpress compressor te kopen! U bent van harte welkom in de winkel te Groningen. Is dit niet mogelijk? Dan kunt u natuurlijk ook altijd telefonisch uw vragen stellen.

15 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina